Xiaomi Logo

  Xiaomi Logo

  Xiaomi is een elektronisch technisch handelsmerk gevestigd in Beijing (China). Het bedrijf bestaat sinds april 2010 en is opgericht door een groep ondernemers onder leiding van Lei Jun en Lin Bin. Het is gespecialiseerd in de productie van hightech digitale apparaten: smartphones, routers, koptelefoons, laptops, modems, routers enzovoort. Houdt zich aan de principes van innovatie, wat tot uiting komt in het logo.

  Betekenis en geschiedenis

  Xiaomi Logo Geschiedenis

  De wereldwijde carrière van het merk begon met een grote populariteit op de binnenlandse markt. Op dat moment besloot het management om het bereik van klanten te vergroten. Allereerst werd de naam en het merk herzien, omdat alleen Aziaten het woord ‘Xiaomi’ gemakkelijk konden uitspreken, maar voor inwoners van andere landen is het problematisch. Als gevolg hiervan heeft de administratie gekozen voor een verkorte versie van MI. Hij was het die het embleem betrad.

  2010 – 2014

  Xiaomi Logo 2010-2014

  Naast het grafische teken bevat het debuutlogo de naam in het Chinees en het e-mailadres van de website. De witte letters “MI” zijn gestileerd en in een oranje vierkant geplaatst. Uiterlijk lijken ze op hiërogliefen. De middelste regel “M” is gescheiden van de rest, die wordt weergegeven in de vorm van een poort. ‘Ik’ mist een punt.

  2014 – heden

  Xiaomi Logo 2014-vandaag

  Met toegang tot de internationale markt onderging het bedrijf een kleine herontwerp om de visualisatie van de huisstijl te verbeteren. Om dit te doen, hebben de ontwikkelaars het vierkant vergroot met grafische tekens en afgeronde hoeken. Ze hebben alle andere elementen verwijderd.

  2019 – heden

  Xiaomi Logo 2019-vandaag

  Het in 2014 aangenomen embleem werd door gebruikers niet altijd gezien als een teken dat betrekking had op het merk Xiaomi. Voor veel gadgetgebruikers was het een ander merk. Daarom besloot het bedrijf in 2019 om het woord Xiaomi toe te voegen aan de visuele identificatie van het logo.

  Logo lettertype en kleuren

  Xiaomi Logo

  Volgens de officiële uitleg van de eigenaren van handelsmerken is “MI” een afkorting voor de uitdrukking “Mobile Internet”. Tegelijkertijd zei het management van het bedrijf dat het ook een komische versie was van “Mission Impossible”, omdat ze na het verlaten van het land in de eerste jaren van hun werk met veel problemen werden geconfronteerd. Een daarvan is de gedwongen aankoop van een site met dezelfde naam om het handelsmerk te legitimeren.

  Logo Xiaomi

  Het logo maakt gebruik van een levensbevestigende combinatie van oranje en wit. Dezelfde combinatie is opgenomen in het corporate kleurenpalet.