Dyson Logo

Dyson LogoDyson is een Engels bedrijf dat hightech huishoudtoestellen van een breed assortiment vervaardigt, inclusief schoonheidsonderhoud. Opgericht door James Dyson, naar wie het is vernoemd. Het bestaat sinds juli 1991. Verscheen in Wiltshire (VK).

Betekenis en geschiedenis

Dyson Logo Geschiedenis

Het merk is ontstaan ​​door innovatie en bestaat alleen voor hen. Door deze aanpak en onberispelijke esthetiek is het merk een van de meest herkenbare ter wereld geworden. Dit is wat zijn logo onderscheidt, dat erin slaagde relevantie, eenvoud en klassiekers te combineren. Dit principe maakt het duidelijk: het zijn zijn goederen, niet hijzelf, die over de fabrikant moet praten.

Als gevolg hiervan wordt het bedrijfsembleem erkend als de standaard van modern design. Zoals bedacht door de ontwikkelaars, vormen heldere en high-tech producten een effectieve aanvulling op het strikte zwart-witte bord. De kunstenaars gebruikten de merknaam als belangrijkste element. De enkele dyson-letters zijn monochroom, elegant en minimalistisch.

Logo lettertype en kleuren

Dyson Logo

Voor het woordsymbool koos het bedrijf een individueel lettertype Dyson Sans, dat zijn waarden volledig weerspiegelt: innovatie, originaliteit, betrouwbaarheid, luxe, bruikbaarheid en creativiteit. Dankzij de laconieke vorm belichaamt het logo perfectie, waarbij niets belangrijker is dan een goed gerealiseerd idee.

De inscriptie is gemaakt in grote, schreefloze kleine letters. De symbolen zijn gelijkmatig verdeeld in het woord en schuin, afgerond. «D» heeft geen onderkant op de steel, en «n» ziet eruit als een omgekeerde «u» zonder stok.

Het bedrijfspalet is monochroom. Bovendien worden zowel witte als zwarte achtergronden gebruikt. Voor het label op de goederen wordt grijs gebruikt. Op het interne administratieve netwerk is de donkerblauwe variant in gebruik. De officiële versie is lichte letters op een donkere ondergrond.