World of Warcraft Logo

World of Warcraft LogoWorld of WarCraft is een Massively Multiplayer Online Role-Based Game (MMORPG). Het is ontwikkeld en gepubliceerd door Blizzard Entertainment voor de Microsoft Windows- en macOS-platforms. De tijd van zijn verschijning is november 2004. Na de release kreeg het snel megapopulariteit, met bijna 10 miljoen leden in 2009.

Betekenis en geschiedenis

World of Warcraft Logo Geschiedenis

Vanaf het moment van activering tot nu zijn er 10 versies van de extensie uitgebracht. Elk van hen is helder en gedenkwaardig dankzij het originele embleem. Zij is het die de ingang opent naar de wondere wereld van fantastische avonturen met een eeuwige confrontatie tussen de krachten van goed en kwaad. Momenteel kennen fans van dit spel 9 logo’s, die elk de kenmerken van de volgende online versie benadrukken. Ze zijn als een pas naar het fantasie-universum, een magische toegangspoort tot een fantastische ruimte met hun eigen levensregels. Alle opties weerspiegelen direct de inhoud van het spel.

2004 — heden

World of Warcraft Logo 2004-vandaag

Het debuutmerk van World of WarCraft is nog steeds actueel. Hij was het die de basis legde voor de oprichting van velen van zijn eigen soort. Het ontwerp van het embleem is intrigerend: een krullend frame in een gouden tint, versierd met kleine spike-achtige details waar je naar wilt kijken. In het bovenste en smalste deel staat het eerste fragment van de naam van het spel — «Wereld» met het voorzetsel «van» in het midden van de letter «o». Onderaan staat het samengestelde woord «Warcraft». Het is veel groter dan de bovenste en lijkt qua ontwerp op het omringende frame. Bovendien hebben de ontwikkelaars het accent gemaakt, niet alleen de breedte van de strepen benadrukt, maar ook met verbeterde kleuren.

2007 — 2008

World of Warcraft Logo 2007-2008

De eerste uitbreiding van de Burning Crusade behoort tot deze periode. Om de bijzonderheid ervan te benadrukken, hebben de ontwerpers het hoofdlogo enigszins gewijzigd. Ze plaatsten de versienaam onder de basistekst, die in hetzelfde raamwerk bleef. De woorden zijn in kleine lettertjes geschreven, maar in overeenstemming met het belangrijkste decoratieve canvas — met hoekige en scherpe uitsteeksels. De blauwe achtergrondkleur is veranderd in groen, waardoor gele letters er vervaagd uitzien.

2008 — 2010

World of Warcraft Logo 2008-2010

Met de release van de tweede uitbreiding, Wrath of the Lich King, waren de randen van het logo bedekt met ijs en sneeuw. Dit was het idee van de ontwerpers om het zo dicht mogelijk bij het thema te brengen. De naam van de unit is in het onderste gedeelte geschreven in witte «frosty» letters. De kleur van het substraat is veranderd in koel blauw, wat doet denken aan een ijzige tint.

2010 — 2012

World of Warcraft Logo 2010-2012

De derde uitbreiding (Cataclysm) vereiste een embleem met een extreem thema. Het wordt overgebracht door scheuren, spaanders, vuur, die ook aan het ontwerp zijn toegevoegd. De randen van het logo langs het frame zijn verduisterd en het midden is verlicht met vlammen.

2012 — 2014

World of Warcraft Logo 2012-2014

Mists of Pandaria — zoals het staat onderaan het bijgewerkte embleem, aangepast aan de inhoud van het spel. De rode kleuren zijn verdwenen en in plaats daarvan zijn er smaragdgroene tinten van de zeebodem. De randen van de cirkel zijn geslepen. Rechts en links van de naam wikkelen slangen zich om een ​​frame.

2014 — 2015

World of Warcraft Logo 2014-2015

Deze periode werd gekenmerkt door de vrijlating van het onderdeel Warlords of Draenor. Om de richting van het spel te benadrukken, gebruikten de ontwikkelaars elementen in het logo zoals houten planken (achtergrond), ijzeren beugels (zijwanden), diepe chips (geïmproviseerde defecten). Ze maakten de wereld donkerder tot een rokerig zwart, waardoor het beangstigend werd.

2016 — 2017

World of Warcraft Logo 2016-2017

De gloed vanuit het midden, de groene camouflagekleur, het minimalisme zijn allemaal de belangrijkste kenmerken van het embleem voor Legion. De puntige letters van de naam staan ​​op één regel op een zwarte achtergrond. Zonsopgang- of zonsondergangstralen verschijnen door de gaten van het woord «World of WarCraft».

2018 — 2020

World of Warcraft Logo 2018-2020

Het embleem van het zevende deel werd in 2017 gepresenteerd en werd pas een jaar later gebruikt. Het weerspiegelt de naam Battle for Azeroth, die onder aan het logo plaatsvond. De letters zijn van helder goudstaal tot aszilver. De ontwerpers veranderden ook de achtergrond — in donkergrijs, bijna aards. Maar ze markeerden de aardbol bovenaan in diepblauw. De skeletten en fragmenten van de wervelkolom verschenen op de frames.

2020 — heden

World of Warcraft Logo 2020-vandaag

De achtste uitbreiding, gepresenteerd op Blizzcon in 2019, heet Shadowlands en heeft een stekelig design. Scherpe punten steken naar rechts en links uit en de achtergrond is melkachtig wazig gemaakt. De bovenste en onderste zones zijn tegenovergesteld gespiegeld: bovenaan staan ​​donkere letters op een lichte ondergrond, onderaan — vice versa.

Logo lettertype en kleuren

World of Warcraft Logo

Solide logo: elke optie geeft de inhoud van het onderdeel direct weer. Het is ingesloten in een doorsnee frame, waarvan het decor verandert afhankelijk van het thema. Bovendien is er overal een ander ontwerp, dat de balans tussen de externe en interne wereld benadrukt. Een gepatineerde gouden of zilveren textuur met vignetten en spikes geeft het embleem een ​​heraldisch tintje. En de overgangen van kleuren met verloopnuances maken het volumineus.

Logo World of Warcraft

De woordaanduiding van het spel heeft twee niveaus en is gemaakt in verschillende lettertypen. Voor World gebruikten de ontwerpers een elegant, dun, sierlijk lettertype met schreven en schaduwen. Binnen de «o» plaatsten ze het voorzetsel «van». Het woord «WarCraft» werd geschreven in brede, gekrulde gotische karakters.

Elk onderdeel heeft een individueel kleurenschema. De meest gevraagde zijn goud, zilver, koper. Ze schilderden letters en een lijst. Als achtergrond is gekozen voor varianten van groen, blauw, rood, as. Vaak wordt een verloop gebruikt dat vloeiende verlopen creëert om het basisidee uit te drukken.