Roblox Logo

  Roblox Logo

  Roblox is een ongebruikelijk online platform dat is ontwikkeld en uitgegeven door Roblox Corporation. Hiermee kunnen gebruikers hun eigen games maken en games van anderen spelen, en de lijst met genres is niet beperkt: het kunnen verschillende hindernisbanen, simulaties, races en nog veel meer zijn. De eigenaren van de entertainmentservice maken winst door het feit dat gamers virtuele items kopen en ervoor betalen met hun interne valuta – Robux.

  Betekenis en geschiedenis

  Roblox Logo Geschiedenis

  De ondernemer David Baszucki, die Roblox heeft uitgevonden, heeft ooit de Interactive Physics-zelfstudie-applicatie gemaakt. In het geanimeerde laboratorium konden experimenten rechtstreeks op de computer worden uitgevoerd. De kinderen hielden van deze creatieve activiteit, dus besloot David een 3D-game-ontwerpplatform te ontwikkelen. Aanvankelijk koos hij de naam GoBlocks, maar veranderde toen van gedachten en gaf het een nieuwe naam: DynaBlocks. Na een tijdje werd de service hernoemd naar Roblox. Deze inconsistentie kwam tot uiting in het logo, dat bijna elk jaar veranderde.

  2002 – 2003

  GoBlocks Logo 2002-2003

  David Baszucki zou het spelplatform GoBlocks gaan noemen, dus hij maakte van tevoren een embleem met deze inscriptie. Aan de rechterkant was het woord “alpha” in kleine letters geschreven. Het wees naar de versie van de site. De zin werd in verschillende kleuren opgedeeld: de ontwerpers combineerden groen “Go”, donkerblauw “Blocks” en lichtblauw “alpha” op één regel.

  2003 – 2004

  DynaBlocks Logo 2003-2004

  Tijdens bètatests is de naam van het GoBlocks-platform gewijzigd. De nieuwe naam, DynaBlocks, bleef hangen en ging door naar de volgende versie van het platform. Bovendien bleef het behouden in het logo, waarin elke letter een andere kleur had. Het roze woord “Beta” kwam na de grote zwarte stip.

  2004

  Roblox Logo 2004

  Na de lancering van de bètaversie van de site kwamen de ontwikkelaars tot de conclusie dat de naam DynaBlocks moeilijk te onthouden was, dus hebben ze deze vervangen door Roblox. Het embleem begon er ook anders uit te zien: de ontwerpers introduceerden er een nieuwe platformnaam in, verwijderden de punt en maakten het woord “beta” blauw. De veelkleurige letters bleven bestaan, omdat dit het belangrijkste kenmerk van het entertainmentportaal was. Ze stelde zich Roblox voor als een oase van plezier en amusement, waar de verbeelding moet worden gebruikt om te spelen.

  2004 – 2005

  Roblox Logo 2004-2005

  Een paar maanden na de creatie van het eerste logo verscheen er een tweede – met dezelfde inscriptie, maar zonder het woord “beta”. Het gebruikte een volledig nieuw lettertype: vierkante witte letters omlijnd in donkerrood. Boven de eerste “o” was een horizontale lijn, die suggereerde hoe de klinker moet worden uitgesproken.

  2005 – 2006

  Roblox Logo 2005-2006

  In 2005 werd het platform officieel omgedoopt tot Roblox. Het woordmerk veranderde weer, hoewel de algemene stijl hetzelfde bleef. De letters kregen een blauw-witte schaal en de ontwikkelaars creëerden een verloopovergang tussen de twee kleuren. Ze kozen ook voor een helderdere tint rood, gaven de letters een hoofdletter en werden cursief gedrukt.

  2006 – 2009

  Roblox Logo 2006-2009

  In 2006 eindigde de bètatest en vond de officiële lancering van Roblox plaats. De site-eigenaren lieten het idee achter om een ​​strikt vierkant lettertype te gebruiken, dus in de nieuwe versie van het logo springen de letters heen en weer, alsof ze met de hand zijn getekend. De binnenkant van de letters is wit en de omtrek is ongelijk dun.

  Na een klein herontwerp kreeg het rood een donkerdere tint. Aanvankelijk werd dit embleem alleen gebruikt voor merchandising, maar toen werd het het belangrijkste.

  2010 – 2015

  Roblox Logo 2010-2015

  In 2010 hebben ontwerpers de contouren nog verder verduisterd en een subtiel verloop toegevoegd. De 3D-letters vertegenwoordigden Roblox op verschillende evenementen en waren tot 2015 in games te zien.

  2015 – 2017

  Roblox Logo 2015-2017

  In 2015 hebben de logo-ontwerpers het 3D-ontwerp verlaten en de 2D-versie met donkerrode letters teruggegeven.

  2017 – 2018

  Roblox Logo 2017-2018

  Begin 2017 nam het multiplayer Roblox-platform een ​​nieuw logo aan, waarin elke letter op zichzelf stond. De “O” zag eruit als grote rode vierkanten met witte minivierkanten in het midden. De “R”, “B”, “L” en “X” waren ook rood en kwamen overeen met de gekozen stijl.

  2018 – heden

  Roblox Logo 2018-vandaag

  In 2018 gebeurde er iets dat niet meer was gebeurd sinds de dagen van GoBlocks – de rode kleur verdween uit het logo. De letters werden voor het eerst zwart, en dat is de enige verandering die het herontwerp bracht.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Roblox

  Het Roblox-woordmerk lijkt alleen eenvoudig – in feite heeft het verborgen implicaties. De schuine letter “O” symboliseert fantasie zonder grenzen en beperkingen. Dit is een spelelement dat verwijst naar de specifieke kenmerken van de website.

  De nieuwste versie van het logo heeft een aangepast Gill Sans Ultra Bold-lettertype. De ontwerpers veranderden de letters een beetje, waardoor het vierkant “O” ontstond. Even later werd op basis van de inscriptie een gratis lettertype Roblox-2017 ontwikkeld.

  Het grootste deel van het logopalet bevatte rood, maar nu zijn alle letters zwart. Wit bleef alleen als achtergrond.