Apex Legends Logo

Apex Legends LogoApex Legends is een online multiplayer-game die elementen van een shooter en een survival-simulator combineert. De Battle Royale-gameplay gaat uit van een gevecht totdat een van de teams zegeviert. Deze FPS is ontwikkeld door Respawn Entertainment en uitgegeven door Electronic Arts Corporation.

Betekenis en geschiedenis

Apex Legends Logo Geschiedenis

De game werd in 2019 uitgebracht voor pc en consoles, en er was geen voorafgaande aankondiging: de creatie vond plaats in de strengste geheimhouding. Door het ontbreken van een advertentiecampagne maakten gamers pas op 4 februari 2019 voor het eerst kennis met Apex Legends. Bij de ingang van de virtuele wereld werden ze begroet door het logo, dat inmiddels bij veel fans van multiplayer shooters goed bekend is.

Dit zijn in feite twee in één: zowel de grafische visualisatie van de naam van het spel als het onderscheidende teken. Het is gemaakt door vertegenwoordigers van Respawn Entertainment, hetzelfde team dat de locaties en het uiterlijk van de personages heeft ontworpen.

Logo lettertype en kleuren

Logo Apex Legends

Apex Legends heeft geen speciale symbolen die verband houden met de virtuele wereld — alleen een driehoekige streep in de vorm van een naar boven wijzende pijl op het rode wapen. Het wordt als pictogram gebruikt en het hoofdlogo is de inscriptie «APEX LEGENDS», verdeeld over twee regels. Het bovenste deel is gestileerd om eruit te zien als een afbeelding uit een oude armoedige film.

Ontwerpers van Respawn Entertainment hebben hun eigen unieke lettertype ontwikkeld voor het embleem van de game — en niet één, maar twee tegelijk. De letters in het woord «APEX» zijn naar boven uitgebreid en versierd met korte schuine schreven. De inscriptie «LEGENDS» ziet er bijna hetzelfde uit, maar gebruikt een langwerpig grotesk.

In het origineel contrasteert zwarte tekst met een witte achtergrond. Er zijn ook veelkleurige versies van het logo die kunnen veranderen afhankelijk van de visuele context.