Destiny Logo

Destiny Logo

Destiny is een computerspel voor meerdere spelers gemaakt in de vorm van een first-person shooter. Het werd in 2014 uitgebracht voor verschillende platforms tegelijk: PlayStation 3 en 4, Xbox 360 en One. De ontwikkelaars zijn Bungie (de belangrijkste maker), High Moon Studios en Radical Entertainment. En het bedrijf bracht de game Activision uit.

Betekenis en geschiedenis

Destiny Logo Geschiedenis

Wat is het lot?

Destiny wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke games van de jaren 2010. Dit is een first-person shooter, waarvan de plot is gekoppeld aan een sci-fi-verhaal: spelers moeten de laatste veilige stad op de planeet verdedigen tegen ruimte-indringers.

Het logo van de videogame verscheen tegelijkertijd met de release. Wat het oorspronkelijke teken betekent, hebben de auteurs niet officieel uitgelegd, dus interpreteren gebruikers symbolen anders, met verschillende theorieën naar voren.

Het logo kreeg de naam Tricorn vanwege het aantal «hoorns» — het heeft er drie. Volgens één hypothese kan het betrekking hebben op een van de elementen van het spel (plot, helden, feiten), een klasse aanwijzen (Titan, Worlock, Hunter) of race (Awoken, Human, Exo).

Volgens andere veronderstellingen vertegenwoordigt het logo een pakje van drie wolven, en het centrale element is Traveller. Verstokte gamers zijn van mening dat het een mensachtige voorstelt die zijn handen opstak om de reiziger te begroeten.

Logo lettertype en kleuren

Destiny Logo

Zoals reeds opgemerkt, zijn er verschillende hypothesen over de oorsprong van het spellabel en wat erop is getekend. Een van de meest populaire en waarschijnlijke verklaringen: dit is de snuit of het uitgeklede wolfspoor. Volgens veel Destiny-fans is hij het die op het embleem staat afgebeeld, omdat er in een computerspel veel verwijzingen zijn naar het feit dat deze dieren bewakers zijn.

Wolfmotieven zijn te zien op het harnas en op de ijzeren banner. Als bevestiging van de hypothese van de aanwezigheid van een wolf op het logo, is dit de bijnaam Traveler. In Grimoire heet hij Alpha Lupi (Prime Wolf).

Logo Destiny

De meeste gamers zijn van mening dat de betekenis achter de merknaam is geïnspireerd op een deel van het Master Chief-kostuum. Zelfs als dit een grap lijkt, kunnen de voor de hand liggende overeenkomsten niet worden ontkend. Het is ook een directe link naar het hoofdpersonage en benadrukt zijn hoge spiritualiteit en grote lotsbestemming, aangezien het logo lijkt op een man in een hoodie met opgeheven handen.

Het tekstgedeelte van het logo bevat één woord — «Destiny». De letters zijn groot en ver van elkaar verwijderd. Het lettertype is eenvoudig, schreefloos, in hoofdletters. Alle tekens zijn proportioneel verdeeld over de lengte, dus het midden is «T», dat als een kruis over een grafisch element hangt. Het kleurenpalet is minimalistisch en bevat gedempte tinten van grijs, wit en zwart.

Wat betekent het Destiny-logo?

Het serielogo bevat de naam en het embleem dat bekend staat als Tricorn. Destiny heeft geen officiële verklaring gegeven voor waar dit symbool voor staat. Misschien wordt het geassocieerd met een element van het spel, vertegenwoordigt het individuele personages of een hele race.

Wat is het Destiny 2-logo?

Het logo voor het tweede deel bestaat uit het opschrift Destiny, dat is geschreven in dunne zwarte schreefloze letters. Rechts ervan staat het Tricorn-symbool en op de achtergrond staat een groot grijs nummer 2 dat de volgorde van spelen in de serie aangeeft.

Wat is de Destiny-driehoek?

Tricorn is een gedurfde Y met afgeronde zijkanten. Tussen de bovenste hoorns bevindt zich een verticaal ovaal dat lijkt op een computermuiswiel.