Destiny Logo

  Destiny Logo

  Destiny is een computerspel voor meerdere spelers gemaakt in de vorm van een first-person shooter. Het werd in 2014 uitgebracht voor verschillende platforms tegelijk: PlayStation 3 en 4, Xbox 360 en One. De ontwikkelaars zijn Bungie (de belangrijkste maker), High Moon Studios en Radical Entertainment. En het bedrijf bracht de game Activision uit.

  Betekenis en geschiedenis

  Destiny Logo Geschiedenis

  Wat is het lot?

  Destiny wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke games van de jaren 2010. Dit is een first-person shooter, waarvan de plot is gekoppeld aan een sci-fi-verhaal: spelers moeten de laatste veilige stad op de planeet verdedigen tegen ruimte-indringers.

  Het logo van de videogame verscheen tegelijkertijd met de release. Wat het oorspronkelijke teken betekent, hebben de auteurs niet officieel uitgelegd, dus interpreteren gebruikers symbolen anders, met verschillende theorieën naar voren.

  Het logo kreeg de naam Tricorn vanwege het aantal “hoorns” – het heeft er drie. Volgens één hypothese kan het betrekking hebben op een van de elementen van het spel (plot, helden, feiten), een klasse aanwijzen (Titan, Worlock, Hunter) of race (Awoken, Human, Exo).

  Volgens andere veronderstellingen vertegenwoordigt het logo een pakje van drie wolven, en het centrale element is Traveller. Verstokte gamers zijn van mening dat het een mensachtige voorstelt die zijn handen opstak om de reiziger te begroeten.

  Logo lettertype en kleuren

  Destiny Logo

  Zoals reeds opgemerkt, zijn er verschillende hypothesen over de oorsprong van het spellabel en wat erop is getekend. Een van de meest populaire en waarschijnlijke verklaringen: dit is de snuit of het uitgeklede wolfspoor. Volgens veel Destiny-fans is hij het die op het embleem staat afgebeeld, omdat er in een computerspel veel verwijzingen zijn naar het feit dat deze dieren bewakers zijn.

  Wolfmotieven zijn te zien op het harnas en op de ijzeren banner. Als bevestiging van de hypothese van de aanwezigheid van een wolf op het logo, is dit de bijnaam Traveler. In Grimoire heet hij Alpha Lupi (Prime Wolf).

  Logo Destiny

  De meeste gamers zijn van mening dat de betekenis achter de merknaam is geïnspireerd op een deel van het Master Chief-kostuum. Zelfs als dit een grap lijkt, kunnen de voor de hand liggende overeenkomsten niet worden ontkend. Het is ook een directe link naar het hoofdpersonage en benadrukt zijn hoge spiritualiteit en grote lotsbestemming, aangezien het logo lijkt op een man in een hoodie met opgeheven handen.

  Het tekstgedeelte van het logo bevat één woord – “Destiny”. De letters zijn groot en ver van elkaar verwijderd. Het lettertype is eenvoudig, schreefloos, in hoofdletters. Alle tekens zijn proportioneel verdeeld over de lengte, dus het midden is “T”, dat als een kruis over een grafisch element hangt. Het kleurenpalet is minimalistisch en bevat gedempte tinten van grijs, wit en zwart.