GTA 5 Logo

GTA 5 Logo

GTA 5 is een voortzetting van de cultmedia-franchise die in 1997 verscheen. Het vijfde deel van de game werd aangekondigd in 2011 en werd twee jaar later beschikbaar voor eigenaren van Xbox 360 en PS3. Even later hebben de ontwikkelaars het multi-platform actie-avontuur aangepast aan andere consoles en apparaten met Windows.

De actie speelt zich af in de stad Los Santos en is gebaseerd op het verhaal van drie criminele vrienden. Gamers zullen verhaalmissies moeten voltooien, overvallen moeten plegen en aan de politie moeten ontsnappen om een ​​crimineel imperium te stichten. Met dit vervolg op de serie kun je schakelen tussen drie karakters, wat voorheen niet het geval was. Bovendien voorzag de Britse studio Rockstar North voor het eerst in speciale vaardigheden van de hoofdpersonages.

Betekenis en geschiedenis

GTA 5 Logo Geschiedenis

Wat is GTA5?

GTA 5 is de afgekorte naam voor Grand Theft Auto V, dat deel uitmaakt van een enorme mediafranchise. In de algemene reeks is het de vijftiende op rij. Dit gameproject wordt erkend als het duurste in de geschiedenis en ook het meest populaire, omdat het in 2021 qua verkoop de tweede was na Minecraft.

De videogame heeft veel fans, dus iedereen weet hoe het logo eruitziet — een witte kleine letters «grand theft auto» met een groen Romeins cijfer «V». Aangezien uitgever Rockstar Games een recordbedrag aan marketing heeft uitgegeven, had het niet anders kunnen zijn. Tot op heden kan GTA 5 met vertrouwen het duurste project in de game-industrie worden genoemd: het budget was meer dan $ 250 miljoen. Dit bedrag omvatte niet alleen de ontwikkeling van de vijfde aflevering van de Grand Theft Auto-serie, maar ook de creatie van het ontwerp van het merk.

Bovendien is het multi-platform actie-avontuur een van de best verkochte geworden. In 2020 overtrof het alle andere videogames in populariteit, alleen achter de beroemde Minecraft en Tetris. Dit succes is deels te danken aan het feit dat GTA 5 niet helemaal opnieuw gepromoot hoefde te worden: de visuele identiteit vanaf dag één was vergelijkbaar met die van eerdere games in de Grand Theft Auto-serie. Dit is wat hen op visueel niveau met elkaar verbindt, want niet alleen het algemene concept is belangrijk voor marketing, maar ook de presentatie ervan.

Succesvolle branding hielp de aandacht van gebruikers te trekken. Het logo, dat al bekend was van eerdere onderdelen, zag er veelbelovend uit, vooral voor GTA-fans die wisten wat ze van het nieuwe product konden verwachten. Het enige onderscheidende element was het cijfer 5, aangeduid met de Romeinse «V» en het Engelse woord «vijf».

Het embleem, dat ook een woordmerk is, geeft de volledige naam van Grand Theft Auto V weer. Alle drie de woorden zijn in kleine letters geschreven en gerangschikt in een kolom. Er is geen letterafstand: de tekens worden alleen gescheiden door dunne zwarte lijnen.

Het cijfer 5 in de vorm van een hoofdletter «V» geeft het serienummer van het spel in de GTA-serie aan. Het bevindt zich in de rechter benedenhoek, groen gemarkeerd met een verloop en ook omlijnd langs de buitenrand met een zwarte streep. Een wit lint met een inscriptie-decodering “vijf” is om “V” gedraaid.

Het logo heeft twee versies: verticaal, waarbij alle woorden in een kolom zijn gerangschikt, en horizontaal — met tekst op één regel. Ze verschillen alleen in de hoeveelheid ruimte die ze innemen.

Logo lettertype en kleuren

GTA 5 Logo

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de inscriptie op het GTA 5-logo een individueel ontwerp heeft. In feite bestaat zo’n lettertype. Het heet Pricedown Black en is eigendom van Ray Larabie. Daarom zijn zowel de onevenredige «t» -vorm als de extra verticale lijn onderaan «r» geen fantasie van de game-ontwikkelaars, maar de karakteristieke kenmerken van de originele letters.

Logo GTA 5

Het kleurenschema is gebaseerd op een monochrome combinatie van zwart en wit. Het enige lichtpuntje is het groene Romeinse cijfer. Ik heb een tint gebruikt die lijkt op Sap Green (# 47761E). Maar het is niet homogeen, maar heeft een vloeiende verloopovergang.

Wat is het symbool van GTA V?

Het belangrijkste symbool van GTA V is een groen Romeins cijfer 5 met een verloop, een maaspatroon en een zwart-witte omtrek. Het is verpakt in een wit lint met het zwarte woord FIVE geschreven in hoofdletters met schreef.

Wat is het lettertype van het GTA 5-logo?

Het lettertype dat wordt gebruikt voor Grand Theft Auto heet Pricedown Black. Het is ontworpen door Ray Larabie. Wat betreft het woord VIJF op de band, het is in vetgedrukte schreefletters.

Wat betekent het GTA 5-logo?

Het GTA 5-logo geeft de connectie van dit spel met Grand Theft Auto aan, omdat het dezelfde ontwerpprincipes heeft als het hoofdteken van de serie. Alleen het Romeinse cijfer 5 werd eraan toegevoegd.