Assassins Creed Logo

  Assassin's Creed Logo

  Assassins Creed is een videogame met meerdere profielen en meerdere platforms, gemaakt door Ubisoft Montreal (Frankrijk). Het begon in het 2007e jaar en heeft sindsdien veel sequels ontvangen, waarvan de laatste dateert van het 2018e jaar. De game is ontwikkeld door Patrice Desile, Jade Raymond, Corey May. Ze maakten een actie-avontuur met open actie. Als gevolg hiervan was er een rollenspel-shooter, een wandelaar met elementen van parkour.

  Betekenis en geschiedenis

  Assassin’s Creed Logo Geschiedenis

  Wat is Assassin’s Creed?

  Assassin’s Creed is een Action-adventure videogameserie uitgegeven door het Franse bedrijf Ubisoft Entertainment SA. De daarop gebaseerde mediafranchise wordt ook wel genoemd. De plot is gebaseerd op de confrontatie tussen twee groepen – de Assassijnen en de Tempeliers.

  Het Assassins Creed-logo verscheen in 2007, tegelijk met het debuut van de videogame. De veranderingen die hij doormaakte, zijn volkomen onbeduidend en hadden geen invloed op het uiterlijk. Er waren geen kardinale veranderingen in zijn geschiedenis. Hij bleef altijd zoals de ontwikkelaars hem presenteerden. Elke nieuwe optie komt overeen met de regio of het land in kwestie in het perceel. Er zijn in totaal vier versies.

  2007 – 2010

  Assassins Creed Logo 2007-2010

  In de eerste versie vindt de uitdrukking “Assassin’s Creed” plaats op twee niveaus: de bovenste regel is zwart, de onderste is rood. De “A” en “S” in het eerste woord worden op dezelfde manier geslagen: ze zijn groter dan de rest van de tekens en lijken de naam te omlijsten. Het tweede element is veel kleiner, maar het letterveld binnenin is breder. De achtergrond van de inscriptie is een lichtgrijze metronoom met een getekende weergave van een bewegende pijl.

  2010 – 2012

  Assassins Creed Logo 2010-2012

  In de volgende versie verwijderden de ontwerpers de grafische achtergrondmarkering en vervingen ze in het wit, en het woord “faith” werd zwart geverfd.

  2012 – 2013

  Assassins Creed Logo 2012-2013

  In 2012 kreeg de bottom line een bordeauxrode kleur. Bovendien hebben de ontwikkelaars twee grijze zijlijnen toegevoegd (één aan elke kant) en het lettergebied verkleind.

  2013 – heden

  Assassins Creed Logo 2013-vandaag

  De huidige versie verschilt alleen van de vorige in de kleur van het woord in de onderste laag: de ontwerpers hebben het weer zwart gemaakt.

  Logo lettertype en kleuren

  Assassins Creed Logo

  Het beroemde teken in de vorm van een omgekeerde metronoom verscheen in het 2007e jaar. Het is gemaakt door een van de kantoren van Ubisoft. Tegelijkertijd heeft het logo een dubbele rol: het duidt het videospel zelf aan en is een symbool van de Assassins geheime organisatie (het wordt vermeld in het spel). Sommige mensen denken dat een merknaam uit twee letters bestaat: “A” (boven) en “C” (onder).

  Het debuutembleem bevat twee elementen: grafisch en tekst. De eerste dient als achtergrond en ziet er bleek uit, de tweede bevindt zich op de voorgrond en wordt versterkt door kleur. De uitdrukking “Assassins Creed” wordt in twee niveaus geplaatst. In andere versies wordt alleen het verbale deel gebruikt.

  Logo Assassins Creed

  Visueel weerspiegelt het logo het thema reizen, wat de makers wilden benadrukken. Het wordt gezien als een kompasnaald die altijd naar voren wijst. En een van de recente series (het spel van 2017) gaat vergezeld van een embleem over Egyptische thema’s. Het toont een alziend oog. Net als bij andere opties komt het ontwerp precies overeen met het genre-thema.

  Het label “Assassins Creed” is gemaakt in een individueel lettertype ontwikkeld door Alphabet & Type. Het kleurenschema van het logo is monochroom. Het wordt meestal weergegeven in zwarte letters op een witte achtergrond.