EA (Electronic Arts) Logo

Electronic Arts Logo

EA is de afgekorte naam voor Electronic Arts Corporation, dat videogames ontwikkelt en distribueert. Het werd in 1982 opgericht door de Amerikaanse ondernemer William Murray Hawkins III, bijgenaamd Trip Hawkins.

Betekenis en geschiedenis

EA (Electronic Arts) Logo Geschiedenis

Wat is EA (Electronic Arts)?

EA (Electronic Arts) is een bedrijf dat de computergame-industrie ontwikkelt. Eerst was ze alleen een uitgever, en toen werd ze ook een ontwikkelaar. Het belangrijkste handelsmerk wordt ook wel EA genoemd. Ze staat bekend om De Sims, Need for Speed, Dragon Age, FIFA.

De huisstijl van het bedrijf is door de geschiedenis heen veranderd. Ontwerpers hebben de naam Electronic Arts anders aangeduid, ofwel gecodeerd in abstracte symbolen of door standaardlettertypen te gebruiken om te schrijven.

1982 — 2000

Electronic Arts Logo 1982-2000

Het originele logo is gemaakt met input van grafisch ontwerper Barry Deutsch van Steinhilber Deutsch & Gard. De compositie bevatte een grijze inscriptie «ELECTRONIC ARTS» en drie geometrische vormen: een tetraëder, een bal en een kubus, bestaande uit blauwe strepen. Als alles duidelijk was met veelvlakken — ze noemden de letters «E» en «A» — riep de oorsprong van de bal veel vragen op.

Volgens één versie is dit de middelste «O» van het woord «electrOnic». Vervolgens kan de afbeelding worden geïnterpreteerd als «EOA». Volgens andere aannames symboliseert de bal een jojo-bal, omdat dergelijke snuisterijen met het logo erop vaak werden gevonden in de kantoren van Electronic Arts. Bovendien zou de jojo op het scherm verschijnen tijdens het laden van games. Volgens een andere onofficiële interpretatie vertegenwoordigde het ronde element een wereldbol en gaf het de wereldwijde connecties van het bedrijf aan.

De hoaxers denken dat de bal per ongeluk is ontstaan. Volgens hen is dit een fout in een computerprogramma dat automatisch een extra geometrische vorm aan de kubus en tetraëder heeft toegevoegd. Maar deze combinatie is behoorlijk populair en herkenbaar geworden. In het begin stond de merknaam alleen op promotieartikelen. Later begonnen Bing Gordon en Nancy Fong het op de verpakking van games te zetten.

1993 — 1997

Electronic Arts Logo 1993-1997

De herinrichting van de huisstijl heeft geresulteerd in een geheel nieuw logo. De ontwerpers hebben de inscriptie «ELECTRONIC ARTS» afgebeeld door de letters «E», «O» en «A» te veranderen in een vierkant, een cirkel en een driehoek, zodat alle vragen over de oorsprong van de bal vanzelf verdwenen. Het lettertype is merkbaar veranderd: het ziet eruit als een sjabloon, met korte onderbroken lijnen. Het kleurenpalet is ook veranderd: de kunstenaars gebruikten meer contrasterende combinaties van tinten, waarbij bleekblauw werd vervangen door helderblauw en grijs door zwart en er rood en groen aan werd toegevoegd.

1997 — 2003

Electronic Arts Logo 1997-2003

In 1997 werd een vereenvoudigde versie van het logo geïntroduceerd — dit keer zonder kleurrijke geometrische vormen en sjabloontype. De ontwikkelaars kozen voor een eenvoudige «ELECTRONIC ARTS» -belettering, waarvoor ze kozen voor een klassiek serif-lettertype.

2000 — heden

Electronic Arts Logo 2000-vandaag

Het embleem, gemaakt in 2000, is gebaseerd op de EA Sports-divisie. Voor het eerst staat er geen volledige bedrijfsnaam op, omdat het gecodeerd is in abstracte grafische elementen. Blijkbaar is dit een monogram van «E» en «A» naast elkaar geplaatst en met elkaar verbonden. Ze worden weergegeven in een individueel gestileerd lettertype. In 2006 is het logo in het midden van een grote cirkel geplaatst.

2006 — heden

Electronic Arts Logo 2006-vandaag

In 2006 verscheen een nieuw en tegelijkertijd oud logo in de pers. Nu is het EA-merkteken ingesloten in een zwarte cirkel en is de inscriptie zelf in wit gemaakt.

2020 — heden

Electronic Arts Logo 2020-vandaag

Dit jaar wordt er weer een variant van het embleem gepresenteerd. Maar het verschil zit alleen in kleur, de plaats van de zwarte achtergrond is helder rood.

Logo lettertype en kleuren

EA Logo

Het EA-symbool is een ongebruikelijke combinatie van letters die in een merknaam voorkomen. Ontwerpers experimenteerden lang met de vorm van de elementen, waardoor de afkorting moeilijk te lezen werd. Cirkelranden houden het logo beknopt. De geanimeerde versie van het personage verschijnt in de startschermen en verandert in overeenstemming met de plot van het spel.

De letters «E» en «A» zijn gemaakt in opdracht van Electronic Arts. Cursief «E» bestaat uit twee evenwijdige horizontale lijnen en een scherpe hoek gevormd door twee stralen. «A» sluit aan op de onderkant van de hoek en ziet eruit als een verlengstuk van «E». Vervolgens hebben gebruikers van Behance en 538Lyons een vergelijkbaar lettertype gemaakt, het EA-logo-lettertype genoemd.

Logo EA

Het embleem is gemaakt in een klassiek monochroom palet. De combinatie van wit en zwart wordt als een veelzijdige optie beschouwd en ziet er goed uit op elke achtergrond. Dit is het tegenovergestelde van de eerste emblemen, die contrasterende kleuren gebruikten: blauw, rood en groen.

Wat betekent het logo EA?

Het logo vertegenwoordigt Electronic Arts als een creatieve ontwikkelaar van videogames omdat het een ongewoon element heeft: de gestileerde afkorting EA. Deze bevindt zich in de cirkel links van de bedrijfsnaam.

Staat EA voor Electronic Arts?

EA is een acroniem afgeleid van de volledige naam van Electronic Arts.

Wat is de slogan van EA?

De belangrijkste slogans van Electronic Arts zijn We see future en EA Games. Daag alles uit .

Wat is een EA-account?

Een EA-account is hetzelfde als een Origin-account. Hiermee kunt u de Electronic Arts online winkel gebruiken, verbinding maken met het netwerk, games kopen en starten.