Warframe Logo

Warframe LogoWarframe is een van de bekendste online actiegames met een fantastische setting in het MMORPG-genre. Het heeft nu meer dan 40 miljoen geregistreerde gamers, dus het is moeilijk te geloven dat Digital Extremes ooit problemen had met het vinden van een uitgever voor deze game. Iedereen met wie de ontwikkelaar contact opnam, vond het hopeloos. Als gevolg hiervan stemde Sony Computer Entertainment ermee in deel te nemen aan een riskant project en vergiste zich niet: verdere verbeteringen en toevoegingen brachten de nieuwe shooter tot het toppunt van succes.

Betekenis en geschiedenis

Warframe Logo Geschiedenis

Wat is Warframe?

Warframe is een serie massaal multiplayer online games die is ontwikkeld door Digital Extremes en debuteerde in 2013. Er zijn al versies uitgebracht voor de meeste platforms, waaronder Xbox, PlayStation, Nintendo Switch en Windows. Dit zijn third-person shooters, een sci-fi-universum waar gebruikers kunnen spelen als oude krijgers en hun missies kunnen voltooien.

Het logo van de game is direct gerelateerd aan de verhaallijn. De lotus die erop is afgebeeld, is tenslotte niet alleen een bloem, maar een symbool van een mysterieus personage genaamd Lotus. Elke gamer krijgt een vertegenwoordiger van de Tenno-beschaving tot zijn beschikking. Lotus is de belangrijkste gids en promotor voor deze race: hij begeleidt gebruikers in alle missies, leidt operaties, waarschuwt voor naderende vijanden, adviseert en geeft prioriteit aan taken.

Onder de gestileerde bloem staat het woord «WARFRAME». Dit is niet alleen de naam voor het spel, maar ook voor de exoskeletten die Tenno bestuurt. Naarmate ze door missies komen, neemt hun vaardigheidsniveau toe, en daarmee ook de belangrijkste kenmerken. Elke Warframe is tenslotte een gevechtspop met ongelooflijke vaardigheden.

De lotusbloemblaadjes die de bovenkant van het logo sieren, komen veel voor in het gaming-universum. Lotus heeft een soortgelijk symbool. Je kunt het zien nadat je lid bent geworden van een clan of alliantie: indien uitgerust, wordt automatisch een afbeelding met een bloem op de rechterschouder van Warframe geplaatst in de vorm van een holografisch apparaat. Leiders kunnen elke andere badge voor hun team kiezen, maar voordat ze dat doen, wordt een lotus-pictogram gebruikt in plaats van het standaard aangepaste logo.

Op het logo van het spel is het uiterlijk van de bloem erg vereenvoudigd: hij bestaat uit gekrulde strepen van dezelfde kleur en ongeveer dezelfde vorm. De lijnen variëren in grootte en positie omdat ze drie bloembladen vormen. Qua stijl hebben ze iets gemeen met de onderste inscriptie, die ook veel hoeken en rechte lijnen heeft. De lotus van het officiële Warframe-embleem lijkt het meest op die van de alliantie-badge, en ze zijn allebei gekopieerd van het symbool van een mysterieus personage genaamd Lotus.

Logo lettertype en kleuren

Warframe Logo

Ontwerpers van Digital Extremes hebben een speciaal lettertype bedacht voor een online actiespel met een spatieplot: een geometrische schreef zonder afronding. Het ziet er ongebruikelijk uit in vergelijking met standaardlettertypen, omdat de meeste schreven naar binnen zijn gericht. De letters lijken door de scherpe randen «stekelig» te zijn. Een deel van de letters is niet volledig zichtbaar: de tweede «A» overlapt de derde «R», de vijfde «R» gaat naar de zesde «A», die op zijn beurt op de volgende «M» drukt.

Logo Warframe

De naam van het spel is zwart gekleurd met een lineair verloop: de boven- en onderkant van het woord «WARFRAME» zijn zo donker mogelijk, en in het midden is er een lichtere horizontale lijn met een witte glans. Het lotus-symbool is volledig blauw en heeft ook een verloop, maar zonder scherpe overgangen en contrasterende tinten.

Wat zijn emblemen in Warframe?

Emblemen in de wereld van Warframe zijn onderscheidende symbolen die spelers gebruiken om hun band met een bepaalde alliantie of clan aan te geven of om aan te geven dat ze deelnemen aan een evenement. De iconen zien eruit als holografische afbeeldingen en zijn meestal te vinden op de schouder van het personage.

Wat is het lettertype van het Warframe-logo?

De naam van Warframe op het logo is geschreven met aangepaste glyphs. De ontwerpers van het spel hebben gedurfde letters met een scherpe hoek gemaakt met inkepingen en miniatuur driehoekige schreven. Alle indicaties geven aan dat het lettertype is geïnspireerd op het geometrische sans Futura Medium.

Wat betekent het Warframe-logo?

De symmetrische lijnen op het Warframe-embleem lijken op bloembladen. Deze lotus is het symbool van het mysterieuze Lotus-personage dat spelers vergezelt op missies. Op zichzelf personifieert de lotusbloem het verlangen naar leven, ongelooflijke kracht, uithoudingsvermogen en energie, omdat, zoals je weet, hij bloeit op het oppervlak van modderig water.