Fortnite Logo

Fortnite LogoFortnite is een online survival-shooter voor meerdere spelers. Gebaseerd op Unreal Engine 4. Het bestaat sinds juli 2017. Gemaakt door Darren Sugg voor Epic Games en People Can Fly.

Betekenis en geschiedenis

Fortnite Logo Geschiedenis

Fortnite was oorspronkelijk bedoeld voor intern gebruik, daarom is het logo naar voren gekomen als een onderscheidend kenmerk voor snelle visuele identificatie in de lijst met pc-games. Tegenwoordig is het opgenomen in de top van de meest succesvolle millenniumreleases (jaren 2000).

2011 — 2012

Fortnite Logo 2011-2012

Het embleem bestaat uit alfabetische tekens. De naam is gemaakt met verschillende soorten bonte karakters met gescheurde randen. In plaats van een punt boven de i wordt een halve maan afgebeeld. Onderaan staat “Create. Samenwerken. Verdedigen «.

2012 — 2014

Fortnite Logo 2012-2014

De eigenaren veranderden het artwork, waardoor de letters langwerpig en slordig werden. Ontwerp — onder haastig in elkaar geslagen planken met spijkerkoppen en doorlopende sleuven.

2014 — heden

Fortnite Logo 2014-vandaag

Toen het spel multiplayer werd, werd de stijl veranderd in cartoon, maar het logo zelf bleef somber. Het bestaat uit letters van verschillende hoogtes, «vrolijk springend».

Het logo van deze videogame legt de sfeer in detail vast — grappig maar griezelig. Het opschrift is groot, met borden in meerdere formaten — precies hetzelfde als het werd goedgekeurd in 2014. De letters zijn ongelijk in hoogte en configuratie, daarom hebben ze een andere structuur. Boven het tekstgedeelte staat een plotfoto die de sfeer van het spel uitdrukt en vertelt over de situatie. Het toont huizen, bomen, een hek, een schotelantenne, een bandenschommel, een springplank op een veer, gras en andere kleine details. In tegenstelling tot het woord «Fortnite», zijn ze ondergedompeld in duisternis.

Logo lettertype en kleuren

Fortnite Logo

Omdat de game een survival-shooter is met kleurrijke en gedetailleerde graphics, besloten de ontwikkelaars om een ​​contrasterend logo te introduceren — laconiek en donker. Alle letters erin zijn in hoofdletters in het lettertype Burbank Big Condensed Black van Tal Leming. Ze hebben dikke lijnen met gekartelde sneden en scherpe hoeken.

Hoewel de symboliek donker is, is het puur speels en weerspiegelt het een groot gevoel voor humor, en moedigt het ook experimenten aan. Deze indruk wordt gecreëerd door de «springende» karakters — ze zijn ongelijk verdeeld in het woord Fortnite. Het kleurenpalet is monochroom.