Venus Logo

Gillette Venus LogoVenus is een serie damesscheermesjes van Gillette. Ze biedt veilige scheeraccessoires die het vertrouwen van klanten in de meeste landen over de hele wereld hebben verdiend. Volgens fabrikanten verwijderen de producten van het merk 87 procent van het overtollige haar op het lichaam.

Betekenis en geschiedenis

Venus Logo Geschiedenis

Het merk, en daarmee het logo, is gemaakt met de zorg voor vrouwen. Het eenvoudige en duidelijke logo geeft de gestileerde naam van de lijn weer, die is vernoemd naar de godin Venus. In totaal zijn er drie logo’s ontwikkeld.

2010 — 2014

Gillette Venus Logo 2010-2014

In de debuutversie heeft de rechterslag «V» een unieke krul, gemaakt in de vorm van schuim van de vochtige kussentjes op de mesjes. De linkerkant van de badge heeft een gladgeschoren oppervlak. Het onderste deel van de letter «e» is ingekort. Boven het woord «Venus» staat het moederbedrijf — Gillette, waarvan de naam in de gebruikelijke strikte stijl is geschreven.

2014 — 2019

Gillette Venus Logo 2014-2019

De ontwerpers verwijderden de krul en tekenden een langwerpige traanvormige strook.

2019 — heden

Gillette Venus Logo 2019-vandaag

Het logo heeft nu een blauwe kleur en een kleine vlek die de rechterhelft van de «V» vervangt. Het woord «Gillette» heeft een uitgesproken kanteling naar rechts gekregen.

Logo lettertype en kleuren

Logo Venus

De merknaam bestaat uit zachte slagen en vloeiende lijnen. In deze stijl is het woord «Venus» ontworpen. De rechterkant van de «V» is in de loop van de tijd geëvolueerd van een grote krul naar een miniatuurklodder.

Het logo maakt gebruik van een aangepast lettertype met de nadruk op de hoofdletter «V». De rest van de tekens zijn kleine letters. De letters «n» en «u» bestaan ​​uit twee fragmenten die niet met elkaar zijn verbonden. «Gillette» is geschreven in een dun, schuin lettertype dat doet denken aan Futura Extra Black Italic. De kleurstelling van het logo bestaat uit een combinatie van wit en blauw.