Avene Logo

Avene LogoAvene is een Frans bedrijf dat medicinale cosmetica produceert op basis van thermaal water. Het werd geboren in 1975, toen de farmaceutische groep Pierre Fabre de spa met geneeskrachtige bron kocht en unieke huidverzorgingsformules ontwikkelde.

Betekenis en geschiedenis

Logo Avene

Het Avene-logo is consistent: het is nooit veranderd sinds het werd voorgesteld aan het grote publiek. En er zit niets superorigineels in. In feite is het een simpele uitdrukking «Eau Thermale Avène» zonder aanvullende grafische tekens. Het is verdeeld in twee regels: de eerste twee woorden staan ​​bovenaan, de derde onderaan.

De ontwerpers probeerden de Franse charme van cosmetica over te brengen, met behoud van de klassieke verhoudingen van het lettertype. De belettering ziet er elegant uit dankzij de combinatie van dunne en brede lijnen. Schijven lopen aan de uiteinden soepel taps toe. De uitdrukking «Eau Thermale» wordt afgebeeld in hoofdletter symbolen. Dit is hoe het verschilt van het woord «Avène», waar alle letters behalve «A» kleine letters zijn.

De officiële kleur van het embleem is lichtroze. Maar ook andere monochrome opties worden gebruikt, voornamelijk met een traditioneel zwart-witpalet.

De oprichter van het cosmeticamerk koos voor een tekstlogo om klanten meteen een idee te geven van zijn producten en ze niet te misleiden of tot speculatie te leiden. Maar om het informatie- en reclamelogo op smaak te brengen, besloot hij zich te concentreren op kleur. De nude-tint roze is perfect voor huidverzorgingsproducten: het geeft een gevoel van zachtheid, zorgzaamheid, warmte en elegantie. De tekst is in twee regels gerangschikt: bovenaan staat in hoofdletters «EAU THERMALE» en onderaan — in Franse stijl «Avene» met een accent «e». De achtergrond is puur wit om het pastelroze te laten opvallen.

Logo lettertype en kleuren

Avene Logo

De ontwikkelaars kozen voor een eenvoudig serif-lettertype voor het logo. Het is netjes en klein, daarom ziet het er harmonieus uit, vormt het geen scherpe overgang van een smal deel naar een breed deel. Poten «R» en «M» zijn verbonden, net als «A» en «L».

Het kleurenpalet van het logo is uniek — het wekt vertrouwen en benadrukt zorgzaamheid. Om dit effect te bereiken, kozen de ontwerpers voor een poederroze — delicaat, zoals de kleur van het verenkleed van een sierlijke flamingo.