Eucerin Logo

Eucerin LogoEucerin is een cosmetisch merk van gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten. Ook bezig met de productie van reinigings- en beschermende producten. Hij staat in Hamburg (Duitsland). Het bestaat sinds 1902. Oscar Troplovits en Isaac Lifshütz opgericht. Het maakt deel uit van de structuur van het profielbedrijf Beiersdorf AG.

Betekenis en geschiedenis

Eucerin Logo Geschiedenis

De logo-ontwerpers hebben een fundamentele nadruk gelegd op visuele eenvoud. Om dit te doen, gebruikten ze de naam van het merk en beeldden deze af in een lettertype dat vaag lijkt op een farmaceutische inscriptie. Alle karakters zijn minimalistisch, strikt, schreefloos. De punt boven de «i» is vierkant, even breed als de rest van de letter. De eerste «E», zoals vereist door de spellingsregels, is hoofdletters, de rest van de tekens zijn kleine letters.

Het kleurenschema straalt vertrouwen, duurzaamheid en betrouwbaarheid uit. Afhankelijk van de versie van het embleem bevat het een combinatie van donkergrijs, zwart of blauw met granaat, die in de driehoek onder het woord «Eucerin» is geschilderd. De bovenkant van de geometrische vorm bedekt de hele titel en verdunt het monochroom perfect. In een van de versies heeft het een lichte schaduw van de randen.

Logo lettertype en kleuren

Eucerin Logo

De merknaam combineert op harmonieuze wijze afbeeldingen en tekst. Hierboven staat de naam van het handelsmerk, daaronder een driehoek met twee langwerpige hoeken. Het woord «Eucerin» staat er letterlijk op en neemt alle ruimte in beslag. De geometrische vorm voegt dynamiek toe aan het logo omdat het lijkt op een korte wijzer die dient als oproep tot actie.

De tekst is gemaakt in proportioneel correcte en nette letters met een optimale onderlinge tekenafstand. Het eerste teken is een hoofdletter, de rest is een kleine letter. Bovendien zijn «E» en «i» recht gemaakt en zonder interne afronding, in tegenstelling tot andere tekens. De punt boven de «i» heeft een vierkante vorm en de breedte valt samen met de letter, daarom wordt hij gezien als een onafhankelijk onderdeel.

Logo Eucerin

De tekst in het embleem is gemaakt in een eenvoudig schreefloos lettertype, glad en ietwat langwerpig, uit de categorie Sans Serif. Gehakte merken correleren visueel goed met reinheid en gladheid, wat erg belangrijk is voor een cosmeticamerk. Voor het kleurenschema kozen de ontwerpers voor een combinatie van donkergrijs (letters) en donkerrood (driehoek) op een witte achtergrond.