Labello Logo

Labello LogoLabello is een serie medische, beschermende, hydraterende lippenbalsems gemaakt in Duitsland en Oostenrijk. Aanvankelijk was het hygiënische lippenstift, maar tegenwoordig is het verdeeld in verschillende richtingen voor vrouwen en mannen. Ze maakte haar debuut op de schoonheidsmarkt in 1909. Het merk is nu eigendom van Beiersdorf AG.

Betekenis en geschiedenis

Labello Logo

Het begin van het logo werd gegeven door de naam van het handelsmerk. Dit wordt gebruikt als een sleutelelement. In dit geval is het woord «labello» samengesteld en komt het van twee Latijnse stammen: «lip» (labium) en «mooi» (bellus). Symboliekontwikkelaars zijn ontwerpers van Juliasys Studio.

Het persoonlijke identificatiemerk van het merk Labello is de naam. Het was altijd aanwezig op het logo en vertegenwoordigde een minimalistische versie van de spelling. Er zijn geen schreven of gekrulde elementen in — slechts een enkel woord. Bijna alle letters zijn gestroomlijnd en afgerond, met uitzondering van de twee kleine letters «ll». Ze zien eruit als hygiënische lipstickbuizen — langwerpig, breed, rechthoekig. De eerste «L» verschilt van hen omdat deze met een hoofdletter is geschreven.

Logo lettertype en kleuren

Logo Labello

Het individuele lettertype met dezelfde naam voor het Labello-handelsmerk is ontwikkeld door de studio Juliasys uit Berlijn. Ze gebruikte hiervoor het lettertype Universalschrift van de leraar Bauhaus Herbert Bayer. De kleurstelling van het logo is afhankelijk van de achtergrond. Als het label licht is, zijn de letters donkerblauw, als het donker is, zijn ze wit.