Nivea Logo

Nivea LogoNivea is een Duits bedrijf en een lijn cosmetische producten met dezelfde naam. Bovendien werd de onderneming in 1882 gelanceerd en in 1911 verscheen er een huidcrème. De oprichter van het merk is Paul Carl Beiersdorf. Tegenwoordig is het merk eigendom van Beiersdorf Global AG, met het hoofdkantoor in Hamburg (Duitsland).

Betekenis en geschiedenis

Nivea Logo Geschiedenis

Het bedrijf begon na de Tweede Wereldoorlog na te denken over het meertalige embleem, dus tegen 1949 had het een bijgewerkte merknaam. Gedurende zijn bestaan ​​heeft het merk het logo driemaal aangevuld. Hierdoor bleken alle versies nog steeds relevant (op één na).

1949 — heden

Nivea Logo 1949-vandaag

In die periode waren er vier varianten van het ontwerp van het embleem, gebaseerd op dezelfde spelling van het woord «Nivea». Ze verschillen alleen in kleur: zwart op wit, blauw op wit, wit op blauw in breed en smal formaat.

2004 — 2011

Nivea Logo 2004-2011

In 2004 besloot de directie om te spelen met de vorm van de legendarische zalfpot. Om dit te doen, gebruikten de ontwerpers een bekend ontwerp en voegden ze een dunne zilverachtige lijn erboven en eronder toe — alsof het een weerspiegeling was van een metalen container. Het resultaat is een 3D-effect.

2011 — heden

Nivea Logo 2011-vandaag

In deze versie wordt er een potje room bovenop gepresenteerd. Daarom heeft het logo een platte blauwe doos met de merknaam.

Logo lettertype en kleuren

Nivea Logo

Alle versies van het logo gebruiken het woord «Nivea». Er zijn geen grafische elementen in. Sommige hebben een goed gedefinieerde achtergrond: cirkel, smalle of brede rechthoek.

De letters op het embleem zijn in een lettertype dat doet denken aan het commerciële type Eagle Bold met puntige uiteinden bij de «N», «V» en «A». Het kleurenschema is stabiel: donkerblauw en wit.

Logo Nivea