Colgate Logo

Colgate Logo

Colgate is een merk voor tandverzorging dat is opgericht door de Colgate-Palmolive Group. Het moederbedrijf werd in 1806 opgericht door William Colgate, een baptistenfabrikant van zeep, kaarsen en zetmeel. Tandpasta kwam later in het assortiment van het bedrijf, toen het management overging op Samuel Colgate. De zoon van de oprichter lanceerde het door in 1873 een hygiëneproduct genaamd Colgate te introduceren. De buisverpakking is uitgevonden door een tandarts genaamd Washington Sheffield, en in 1896 lanceerde het bedrijf een reeks experimentele producten genaamd de Colgate Ribbon Dental Cream.

Betekenis en geschiedenis

Colgate Logo Geschiedenis

Wat is Colgate?

Dit is de naam van het merk mondverzorgingsproducten. Zijn tandpasta’s dateren uit 1873.

De visuele identificatie van ‘s werelds beroemdste tandpasta is altijd ongewijzigd gebleven in rode en witte kleuren. Ontstaan ​​aan het einde van de 19e eeuw, is het nooit overgeschakeld naar een ander palet: alleen de stijl of het lettertype werd getransformeerd, maar de kleur zelf niet. Aanvankelijk werden blikken gebruikt voor verpakking, maar nadat Washington Sheffield tubes aanbood, werd de pasta erin geproduceerd. Het eerste logo verscheen een jaar na de release van de lijn en is sinds 1897 acht keer bijgewerkt.

1897 — 1948

Colgate Logo 1897-1948

Het debuutembleem was versierd met witte letters op een rode achtergrond, uitgevoerd in gladde letters. De merknaam bestond uit twee niveaus: bovenaan stond het grote woord «Colgate’s» en onderaan stond in kleine letters «Ribbon Dental Cream».

Het embleem in deze vorm werd onmiddellijk op een kartonnen doos geplaatst, waar de koker werd verpakt. Het bevond zich aan alle kanten, wat erg handig was: toen de goederen op de plank werden geplaatst, bleef het opschrift zichtbaar. De rode achtergrond onderscheidde duidelijk de witte naam, die een gevoel van zuiverheid, frisheid en uitstraling opriep.

1949 — 1963

Colgate Logo 1949-1963

De originele versie duurde ongeveer 40 jaar en ontving pas in 1940 een update. De ontwerpers veranderden het lettertype om helder en modern te zijn, volgens de nieuwe naam van de tandpasta — Dental Cream with Gardol. Natuurlijk bleef de inscriptie «Colgate» behouden. De tekst is in hoofdletters geschreven, met uitzondering van het voorzetsel «met», dat in kleine kleine letters wordt geschreven. In deze versie zijn woorden geometrisch uitgebalanceerd, voorzien van rechte en duidelijke hoeken, wat een gevoel van vertrouwen en bescherming oproept.

1963 — 1980

Colgate Logo 1963-1980

In 1963 heeft het bedrijf het logo opnieuw ontworpen met een nieuwe stijl. In deze versie begint de merknaam met een hoofdletter en zijn alle andere tekens in kleine letters, met vloeiende en elegante lijnen. Bovendien hebben de ontwikkelaars een geometrisch element van blauwe en witte kleur «Met MFP» op de verpakking geplaatst. Hij was aan de linkerkant. Het bijgewerkte embleem zag er minimalistisch maar herkenbaar uit. Bovendien vormde dit formaat de basis van de eigenlijke symboliek.

1980 — 2001

Colgate Logo 1980-2001

De wijzigingen van 1980 hadden alleen invloed op het lettertype. Het was vloeiend schreefloos cursief en het woord werd in dezelfde stijl geschreven als voorheen, hoewel het lettertype werd gewijzigd in Magistral Bold Italic met een afgeronde «C» en puntige hoeken «g» en «a». De helft van de horizontale slag is verwijderd van de letter «t».

2001 — 2004

Colgate Logo 2001-2004

In 2001 werd het logo opnieuw bijgewerkt. De letters zijn complexer geworden en de letters hebben vloeiende overgangen gekregen met licht zichtbare rondingen. In deze interpretatie leek het lettertype al op Sanstone Heavy Italic, maar met wat bijgesneden lijnen. Het kleurenpalet is ongewijzigd gebleven.

2004 — 2009

Colgate Logo 2004-2009

Gedurende deze periode voegde het bedrijf volume en dynamiek toe aan het embleem, zodat de witte letters een bordeauxrode schaduw kregen. Deze techniek maakte de inscriptie convex, solide en helder. Ook het lettertype is licht aangepast, waarbij de huisstijl behouden is gebleven.

2009 — heden

Colgate Logo 2009-vandaag

In 2009 werden de lijnen in de woorden zachter en werden de randen daarentegen scherp. Over het algemeen werden twee versies voorgesteld — plat en met een schaduw, die nog steeds in gebruik zijn.

2017 — 2018

Colgate Logo 2017-2018

In 2017 besloot de fabrikant om wat frisheid aan het logo toe te voegen, dus veranderde de spelling «Colgate». Hij verlengde en kromde de «g» -staart, waardoor een schijn van een glimlach ontstond. Hoewel het experiment niet helemaal succesvol was, steunden de ontwerpers dit idee.

2018 — heden

Colgate Logo 2018-vandaag

Het huidige logo bevat een combinatie van de emblemen van 2009 en 2017, vergezeld van een witte glimlach onder het woord «Colgate». Deze optie ziet er vriendelijk uit en weerspiegelt nauwkeurig de missie van het merk. Het lettertype behoort toe aan de FreeSet-studio, waar het in 1992 werd ontwikkeld door Manvel Shmavonyan en Tagir Safayev.

Logo lettertype en kleuren

Colgate Logo

Het merk Colgate koos meteen voor een logo met de naam van de tandpasta. De reden is de behoefte aan niet alleen een kleurrijk, maar ook aan een informatief label op het product zelf. In de loop der jaren van het bestaan ​​van het merk heeft het logo verschillende ontwerpen gehad: elk werd gedomineerd door de naam, rode achtergrond en witte letters. Vanaf 2017 merkten de ontwikkelaars de gelijkenis op van de gebogen staart van de letter «g» met een glimlach met witte tanden en implementeerden ze dit idee. Later hebben ze de afbeelding van de tekst gescheiden.

Logo Colgate

Het lettertype dat in het Colgate-logo wordt gebruikt, lijkt op verschillende typen lettertypen tegelijk. Het komt zo dicht mogelijk bij FreeSet Demi Bold Oblique en Vera Sans Bold Italic, ontworpen door Jim Lyles en uitgegeven door Bitstream. Het bedrijfspalet bestaat uit een combinatie van witte en rode kleuren.

Wat is het logo van Colgate?

Het Colgate-logo bevat de witte merknaam in vet cursief. Er is een boog onder de inscriptie, die een glimlach symboliseert. De basis is een rode vierhoek. De kleur staat voor kracht en gezondheid. Wit staat voor puurheid en frisheid.

Wat is de slogan van Colgate?

Elk Colgate-product heeft zijn eigen motto. De algemene reclameslogan van het bedrijf is 'Cavity protection'.

Welk bedrijfsmerk is Colgate?

Colgate is een handelsmerk van de multinational Colgate-Palmolive Company.

Wanneer veranderde Colgate hun logo?

Het huidige logo van Colgate verscheen in 2018, toen een glimlachboog aan de belettering werd toegevoegd.