Beiersdorf Logo

Beiersdorf Logo

Beiersdorf is een Duits bedrijf met meerdere merken dat meerdere bekende merken bezit. Ze bezit bekende figuren van de cosmeticamarkt als Nivea, Eucerin, La Prairie. En zij houdt zich zelf ook bezig met de vervaardiging van cosmetische producten voor het handhaven van persoonlijke hygiëne. Het bedrijf is opgericht in 1882. De locatie is de stad Hamburg (Duitsland).

Betekenis en geschiedenis

Beiersdorf Logo Geschiedenis

Het bedrijf heeft verschillende originele logo’s in zijn arsenaal die het heeft gebruikt om zijn visuele identiteit te vertegenwoordigen. De vroegste van het debuut (na de verandering in het soort activiteit van de onderneming) dateert uit 1935. Toen waren er nog drie opties. Ze hebben allemaal één ding gemeen: tekst zonder afbeeldingen.

1935 — 1968

Beiersdorf Logo 1935-1968

Het embleem van de periode bestond uit de naam van het bedrijf in handgeschreven semi-cursief. Het woord «Beiersdorf» werd op een lange zwarte lijn geplaatst die erachter uitstak. Op een donkere achtergrond waren er twee witte inscripties: “P. BEIERSDORF & CO.A: G. HAMBURG 30 «en» EIDELSTEDTE RWEG 48 «.

1968 — 1992

Beiersdorf Logo 1968-1992

Na het herontwerp werd het tekstgedeelte opnieuw ingedeeld: de ontwikkelaars plaatsten het in het midden en omringden de boven- en onderkant met twee gebogen lijnen. Het resultaat is een ovaal met puntige uiteinden. De randen zijn in hoofdletters «B» en kleine letters «f», die langwerpige elementen hebben gekregen.

1992 — 2014

Beiersdorf Logo 1992-2014

In 1992 keurde de directie een nieuw embleem goed. Het bestond uit de volledige naam van het bedrijf «Beiersdorf», de afkorting «BDF» en vier grote stippen. De ontwerpers veranderden de kleur van de letters van zwart naar blauw.

2014 — heden

Beiersdorf Logo 2014-vandaag

De moderne versie herhaalt de vorige bijna volledig, met uitzondering van de afgekorte naam en vetgedrukte stippen: hun ontwerpers hebben verwijderd. Ze veranderden ook het lettertype en kozen een bijna identiek lettertype met afrondingen.

Logo lettertype en kleuren

Beiersdorf Logo

Er zijn geen grafische elementen in het logo, behalve de gebogen strepen, een lange zwarte lijn en vier grote stippen. Maar ze speelden geen belangrijke rol, dus bestonden ze maar een beperkte tijd.

Logo Beiersdorf

De basisaccentuering in het embleem wordt gelegd op de inscriptie, daarom wordt in elke versie ervan een nieuw lettertype gebruikt. Een van de nieuwste is Helvetica Neue Heavy, een grotesk schreefloos lettertype. Het is een gezamenlijke ontwikkeling van Eduard Hoffmann en Max Miedinger en is gepubliceerd op Linotype. Het kleurenpalet van het logo is minimalistisch: de eerste twee versies gebruiken zwart en wit, de laatste — blauw en wit.