Gillette Logo

  Gillette Logo

  Gillette is een merk van scheeraccessoires en verzorgingsproducten voor mannen. Het bestaat sinds 1901. Gevestigd in Boston, Massachusetts. Opgericht door de handelsreiziger van King Camp Gillette. Nu eigendom van Procter & Gamble Corporation.

  Betekenis en geschiedenis

  Gillette Logo Geschiedenis

  Het bedrijf kreeg zijn embleem bijna 120 jaar geleden, dus het wordt als een klassieker beschouwd. Bestaat uit de naam van het bedrijf, dat het ter ere van de maker heeft ontvangen. Het logo is meerdere keren gecorrigeerd om er relevant uit te zien en de aandacht van moderne kopers te trekken.

  1901 – 1964

  Gillette Logo 1901-1964

  In de debuutversie wordt het woord Gillette in kleine letters geschreven, met uitzondering van de “G” in hoofdletters. “L” en “g” hebben ontwerpkenmerken, “t” onderscheidt zich door een buitengewone presentatie. Toch was het niet een logo dat de eerste keer opvalt, ondanks de pijl die de letters doorboort (het geeft de scherpte van de merkmessen aan). Het embleem is in de ruit geplaatst en grijs geverfd.

  1964 – 1974

  Gillette Logo 1964-1974

  Alle elementen zijn radicaal veranderd, behalve de pijl, die het gemak van scheermesjes symboliseert. De letters zijn groter geworden, het onderste deel van de hoofdletter “G” wordt naar beneden gehaald en het bovenste deel is uitgelijnd met de rest van de tekens. De grijze kleur is verdwenen – kolenzwart heeft zijn plaats ingenomen. Alleen het achtergrondgedeelte en de gaten van de pijl die door de letters gaat, bleven wit.

  1974 – 1989

  Gillette Logo 1974-1989

  Dit is een legendarische periode in de geschiedenis van het embleem, omdat de ontwerpers de pijl hebben verwijderd en de naam is verhoogd. Nu is het duidelijk zichtbaar en op het eerste gezicht waargenomen. De ontwikkelaars hebben ook luidsprekers toegevoegd, met de nadruk op de dubbele “ll” en “tt”: de eerste zijn langwerpig en zien eruit als stevige pilaren, de laatste zijn aan elkaar gesmolten en steken uit boven de aangrenzende “e”. Deze techniek is nooit veranderd en blijft tot op de dag van vandaag relevant. Ondanks de update van het logo in 1989 werd deze versie in sommige landen lange tijd gebruikt – tot 1992.

  Hoewel het woordmerk van het merk veel leesbaarder werd, gaf het nog steeds geen duidelijk beeld van de producten van het bedrijf. Daarom waren er bewerkingen nodig om het overzicht te corrigeren.

  1989 – 2009

  Gillette Logo 1989-2009

  Op dat moment ontstond het prototype van een modern label. In vergelijking met de versie uit 1974 is het veel zichtbaarder en zelfverzekerder geworden. De letters in het woord Gillette blijven in kleine letters, behalve de eerste. De ruimte ertussen is verdwenen, dus de schuine tekens staan ​​dicht bij elkaar en de “e” is gekoppeld aan de vorige symbolen. Parallel aan deze versie werd er nog een geïntroduceerd – met een grote afstand tussen letters.

  2009 – heden

  Gillette Logo 2009-vandaag

  In het logo van dit jaar hebben de ontwikkelaars de “i” opnieuw ontworpen: ze hebben de ronde punt verwijderd en een asymmetrisch uitgesneden vierkant toegevoegd. Dus met een gladde en gladde snede, benadrukten ze de onberispelijke scherpte van scheermessen. Bij de letter “G” verscheen ook een “accidentele” inkeping: het rechteronderdeel leek per ongeluk door het mes geraakt te zijn. Dit gebeurt wanneer u per ongeluk uw vingertop snijdt met een goed geslepen scheermes. De schuine spelling en lettertypen blijven hetzelfde.

  Logo lettertype en kleuren

  Gillette Logo

  Het belangrijkste element van het logo is tekst met een grafisch ontwerp. Het toont duidelijk de trend van transformatie van de merknaam aan, die begon met complexe vormen en beknopt werd. De inscriptie bestaat uit een enkel woord – “Gillette”, dat het embleem gelijkstelt aan de categorie reclame en informatie. De letters zijn dik en vet. Tweeling “ll” zijn groter dan “tt”. Ze zijn op hun beurt ook uniek, omdat ze zijn verenigd door een gemeenschappelijke dwarsbalk. In plaats van een punt boven de “i” wordt een schuine rechthoek gebruikt. De “G” heeft een vergelijkbare snit: hij bevindt zich onderaan het rechterbeen en is naar binnen gericht.

  Logo Gillette Venus

  Voor het bedrijfssymbool kozen de auteurs een strikt lettertype: gehakte, groteske Futura Extra Black Italic. Dit lettertype verscheen voor het eerst in Linotype en is ontworpen door Paul Renner. Het kleurenschema vormt een harmonieuze aanvulling op de geslepen letters. Het is in zwart-wit formaat en bestaat uit zwarte letters op een witte achtergrond. Op productetiketten kan het woord donkerblauw gekleurd zijn.