Shiseido Logo

Shiseido LogoShiseido Company, Limited is een van de oudste bedrijven in het schoonheidssegment ter wereld. Het houdt zich bezig met de productie van decoratieve cosmetica, parfums, haar- en huidverzorgingsproducten. De oprichter van het merk is de voormalige hoofdapotheker van de Japanse Keizerlijke Marine — Arinobu Fukuhara. Hij opende een bedrijf in 1872. Het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Tokio (Japan). Het merk kwam in 1965 op de Amerikaanse markt.

Betekenis en geschiedenis

Shiseido Logo Geschiedenis

Shiseido heeft een rijk verleden, een succesvol heden en een veelbelovende toekomst, wat duidelijk terug te zien is in het logo. Het bevat een verscheidenheid aan elementen — van klassiek tot gestileerd. De centrale detail is de merknaam, ontworpen op een originele manier. Bovendien heeft het merk twee emblemen, en beide zijn relevant.

1990 — 2016

Shiseido Logo 1990-2016

Het logo bevat het woord «Shiseido» in subtiele karmozijnrode-lila letters. Omdat het geen enkel grafisch gedeelte heeft, benadrukten de ontwerpers de twee «S». Het symbool is langwerpig en schuin naar rechts. De eerste letter is groter dan de andere, en het rechteruiteinde gaat naar de aangrenzende «h».

2016 — heden

Shiseido Logo 2016-vandaag

De ontwikkelaars hebben de volgende optie expressiever gemaakt. Om dit te doen, maakten ze de lijnen van de letters dikker en veranderden ze hun kleur in helderrood.

Logo lettertype en kleuren

Logo Shiseido

Beide logo’s zijn voorzien van de naam van het bedrijf en een even gebogen “S”. Ze verschenen met het merk in de jaren 90.

Het lettertype dat wordt gebruikt voor de «Shiseido» -belettering verwijst naar individuele lettertypen. Alleen de letters «S» zijn gestileerd, en de rest van de karakters zijn geschreven in een klassiek grotesk — ze zijn glad en schreefloos. Het kleurenpalet bevat rood en donker karmozijnrood met een paarse tint.