Veet Logo

Veet LogoVeet is een Canadees merk van chemische ontharingsproducten. Het werd in 1919 opgericht door Hannibal Pharmaceutical. In 1922 werd het geregistreerd in de Verenigde Staten, omdat het werd overgenomen door het farmaceutische bedrijf Home Products Corporation. Het merk is momenteel eigendom van het Engels-Nederlandse bedrijf Reckitt Benckiser.

Betekenis en geschiedenis

Logo Veet

De persoonlijke symboliek van het handelsmerk is gebaseerd op de naam die het in 1922 kreeg. Aanvankelijk heette het bedrijf Neet, maar daarna werd het hernoemd op de Franse manier, want «veet» betekent «snel». Hierdoor was er een direct verband tussen de naam van het bedrijf en de manier waarop de producten werden bediend. Gedurende zijn bestaan ​​heeft het merk vier logo’s gehad.

De moderne versie van het logo vertegenwoordigt het woord «Veet» in zijn oorspronkelijke spelling. De twee letters «e» en «t» zijn verbonden door een gemeenschappelijke lijn, die horizontaal is, en de hoofdletter «V» is gemaakt in de vorm van een groot vinkje. In het midden tussen de borden (boven) staat een groen gras, bestaande uit drie stengels. Ze zegt dat de formulering van het ontharingsmiddel zacht en natuurlijk werkt — alsof het «gras maait» onder de wortel. Alle elementen bevinden zich in een kleine 3D-cirkel.

Logo lettertype en kleuren

Veet Logo

De merknaam is gemaakt in een individueel lettertype, dat er speciaal voor is ontworpen. De inscriptie is een combinatie van hoofdletters en kleine letters. Alle tekens zijn afgerond en twee «e» en «t» zijn verenigd door een gemeenschappelijke slag. Het kenmerkende palet bestaat uit blauw, groen, wit en een subtiel roze verloop.