TomTom Logo

TomTom LogoTomTom is een Nederlands merk dat gespecialiseerd is in persoonlijke GPS-apparaten, navigatieapparatuur voor auto’s en andere vormen van vervoer. Fabriceert ook consumentenelektronica en brengt PND’s uit met hun eigen kaarten en applicaties. Biedt software voor andere fabrikanten. Het bedrijf is opgericht in 1991. Oprichters — Harold Goddijn, Corinne Vigreux, Peter-France Powels, Pieter Geelen. Locatie — Amsterdam (Nederland).

Betekenis en geschiedenis

TomTom Logo Geschiedenis

Tegelijkertijd verscheen het herkenbare embleem van het Nederlandse merk. Ze is pakkend, laconiek en gedenkwaardig dankzij een paar handen afgebeeld in felrode handschoenen. Gedurende zijn bestaan ​​heeft het bedrijf geen enkel element van zijn identiteit verloren — het is verbeterd en naar een nieuw niveau getild. Er waren in totaal twee logo’s in haar carrière.

1991 — 2007

TomTom Logo 1991-2007

Het merklogo is gekoppeld aan de naam en bestaat uit twee delen. De eerste is grafisch, in de vorm van een afbeelding. De tweede is tekst. Het bevat slechts één woord — «TOMTOM», geschreven in grote vetgedrukte hoofdletters. Tegelijkertijd worden de letters afgespeeld alsof ze kleine letters zijn. Dit komt door het feit dat «m» een gestroomlijnde vorm heeft, zonder karakteristieke hoeken, en dat «o» er in elke positie nog steeds hetzelfde uitziet. De naam staat op een regel.

2007 — heden

TomTom Logo 2007-vandaag

De ontwerpers hebben de vorige versie als basis genomen en er een paar nieuwe accenten aan toegevoegd. Ze voegden volume toe aan de armen, verminderden de dikte van de letters en trokken een zilveren bal. Volgens het concept is dit planeet Aarde zonder identificatietekens. En TomTom garandeert dat je met zijn navigators overal ter wereld kunt komen, zelfs zonder kaarten, en je locatie kunt bepalen met behulp van zijn instrumenten. Bovendien hebben de ontwikkelaars de kleine letters verwijderd en deze vervangen door hoofdletters.

Logo lettertype en kleuren

TomTom Logo

Het grafische gedeelte is een doorschijnende witte bal met een licht vleugje grijsblauwe reflecties langs de randen. Dit stilistische apparaat maakt het doorschijnend. De bal (vermoedelijk onze planeet) wordt vastgehouden door twee handen. Dat wil zeggen, de aarde is in goede handen en kan letterlijk door en door worden gezien, wat overeenkomt met het concept van de fabrikant van gps-navigators. Bovendien toont dit het wereldwijde karakter en het grote belang ervan aan.

Logo TomTom

Het creatieve icoon is in balans met een klassiek kleurenpalet. Zwart wordt gebruikt voor het lettertype, helderrood voor de wijzers en de wereldbol zelf is bijna transparant grijs. In sommige varianten (afhankelijk van de plaats van gebruik en het doel) is de bedrijfsslogan aanwezig op het logo.