Tekken Logo

Tekken Logo

Tekken is een Japanse serie arcade- en gevechtsvideogames die de basis werd voor de gelijknamige mediafranchise. Op basis daarvan zijn veel lange films en tekenfilms gemaakt en de personages zijn onafhankelijke helden van gedrukte publicaties geworden. De belangrijkste ontwikkelaar en uitgever is Bandai Namco Entertainment. De plot van het spel draait om het conflict tussen de familie Mishima en pogingen om de controle over het bedrijf Zaibatsu over te nemen. Hierop is ook het proces van interne interactie gebouwd: gamers besturen verschillende helden om het King of Iron Fist Tournament te winnen en toegang te krijgen tot het management van het bedrijf. Alle grote releases in deze serie volgen de gebeurtenissen van dit toernooi.

Betekenis en geschiedenis

Tekken Logo Geschiedenis

De debuutversie van Tekken werd uitgebracht in december 1994 en de definitieve versie werd uitgebracht in de zomer van 2017. Momenteel bestaat de collectie uit zeven basisonderdelen. Bovendien hebben ze allemaal hun eigen identiteit, die resoneert met de inhoud. Volgens experts en gebruikers zijn de belangrijkste de eerste, tweede en derde editie.

Hoewel het spel begon als een typische arcade-aanpassing, ging het later over in de categorie vechten. Gevechten omvatten een verscheidenheid aan worpen, blokken, achtervolgingen, grondtoernooien. De serie bevat nu speciale bewegingen en combo’s. Bovendien presenteert Tekken een groep eerste vechtspellen, waarbij 3D-animatie voor het eerst werd gebruikt. Dit maakte de franchise de best verkochte franchise aller tijden, en het icoon werd algemeen erkend.

1994

Tekken Logo 1994

Het eerste embleem bevat de naam in het Japans. De rode hiërogliefen worden uitgevoerd met brede lijnen die de penseelstreek imiteren. Dit blijkt uit de gescheurde trein aan het einde van enkele brieven. Langs de randen zijn ze omlijnd met dunne zwarte lijnen gescheiden door een witte streep, waardoor de inscriptie driedimensionaal is. Hieronder ziet u de Engelse versie, bestaande uit kleine karakters in een individueel ontwerp. Het woord «Tekken» staat in hoofdletters en is zwart gekleurd.

1995

Tekken Logo 1995

Het tweede nummer kwam uit onder een radicaal ander logo. Zijn stijl werd opnieuw ontworpen: hij werd stijver, principieel, onwankelbaar. In de tekening wordt dit overgebracht door de geometrische vormen waaruit de hiërogliefen zijn samengesteld. Vierkanten, rechthoeken en brede strepen vormen een formidabele inscriptie in het Japans, weergegeven in de vorm van metselwerk met zwarte spatten op een roodachtig rode achtergrond. Linksonder staat het Engelse woord «Tekken» en het cijfer «2». Ze zijn gemaakt met dunne langwerpige lijnen en versierd met een verloopovergang van zwart naar lichtgrijs.

1997

Tekken Logo 1997

Het logo van dit jaar bestaat uit drie delen: een achtergrond in de vorm van een hiëroglifische inscriptie, de naam van het spel in het Engels en een serienummer. Het eerste element heeft geen duidelijke lijnen: het lijkt meer op twee effen rode vlekken met witte bliksem en een verloop van karmozijnrood naar scharlakenrood. Het tweede deel is het woord «Tekken», gemaakt in de originele stijl — met gekrulde benen en lange schreven. Het derde detail is het klassieke nummer «3», versierd met een sjablooninscriptie.

2001

Tekken Logo 2001

In deze versie dezelfde elementen, maar op een heel andere manier gegroepeerd. Het cijfer «4» beslaat bijna het hele voorste deel van het logo. Het wordt aangevuld met scherpe hoeken en een zeer korte steel. De volgende grootte is de naam van het videospel in het Japans. De grijze hiërogliefen zijn zo groot dat ze bijna samenvloeien tot één enkele achtergrond. De kleinste is de inscriptie «Tekken». Het bestaat uit gedrukte letters die rug aan rug zijn geplaatst. «KK» staan ​​op elkaar, beide «E» rusten tegen het volgende teken, en de rechterkant van «T» is helemaal niet zichtbaar.

2004

Tekken Logo 2004

Achtergrondhiërogliefen zijn meer open, gemakkelijker te lezen en glanzend geworden. Nu is hun vlam geconcentreerd in het midden, en langs de randen is verduistering in de vorm van rookwolken zichtbaar. Bovenop de Japanse letters staat de Engelse naam van de videogame cursief gedrukt en het serienummer. Ze hebben een metaalachtige textuur en ruwheid in de vorm van kleine horizontale strepen. Het cijfer «5» is groot, schuin en lichtjes samengedrukt van bovenaf.

2007

Tekken Logo 2007

De inscriptie in het Japans lijkt op vurige wervelingen: ze zijn gedraaid als vuisten die in verschillende richtingen uitsteken. In deze versie zijn hiërogliefen slecht te onderscheiden en dienen ze alleen als grafische elementen. Bovenop staat het woord «Tekken» dat de release van het spel aangeeft. Het tekstgedeelte is vlak, glad, met een puntige letter «T» en het cijfer «6». De donkere symbolen zijn omgeven door drie strepen: rood, grijs en zwart.

2015

Tekken Logo 2015

In de laatste versie blijft de hoofdstijl behouden: de letters zijn nog steeds in hoofdletters, schuin, gelijkmatig en licht verscherpt. De «N» heeft bovenaan een extra slag op het rechterbeen. Het cijfer «7» is in glanzend goud gemarkeerd, terwijl de Engelse letters volledig wit zijn met zwarte randen. Vurige hiërogliefen, gemaakt in de vorm van penseelstreken. Langs de randen hebben ze houtskoolstrepen die op verbrande brokken lijken.

Logo lettertype en kleuren

Tekken Logo

Alle logo’s bestaan ​​uit drie fragmenten: hiërogliefen, een Engelse naam en een serienummer van de videogame. Maar in elke versie zijn ze op een speciale manier versierd om de stijl van vechtgevechten te benadrukken.

Voor emblemen kozen ontwerpers elke keer voor individuele lettertypen die geen analogen hebben. Deze lettertypen zijn van de categorie Sans Serif, dus de letters zijn glad en schreefloos. In sommige versies zijn ze schuin, in andere zijn ze recht.

Logo Tekken

Het kleurenschema van het logo omvat vurig rood, geel, oranje, baksteen, paars, goud, metallic, donkergrijs, licht as, zwart en wit.