Team Empire Logo

Team Empire Logo

Professionele computersporten in teams zijn een relatief nieuwe trend in Rusland. Tegenwoordig zijn er al niet alleen binnenlandse professionele teams, maar ook degenen die zichzelf hebben bewezen in gamecompetities van wereldklasse en leidende posities innemen. Een van de leidende vertegenwoordigers op het gebied van Russische eSports is het professionele team Team Empire, vertegenwoordigd door verschillende squadrons in verschillende disciplines. Gevormd in 2004, bevat het vandaag twee toonaangevende roosters — Dota 2 en Rainbow Six: Siege.

Betekenis en geschiedenis

Team Empire Logo

De ontwikkeling van cybernetica en computergames droegen bij aan de vorming van een teamrichting in cybersport. Dit leidde tot de vorming van clubteams, waarvan de leden, vanwege het ontbreken van goede computerapparatuur, zich verzamelden en verenigden in «clans» op basis van moderne clubapparatuur. Dit is precies wat het Team Empire-team is geworden.

25 juli 2001 is een belangrijke datum in de geschiedenis van de ontwikkeling van sportcompetities in cyberspace. Vijf jaar lang was in Rusland een op die dag ondertekend decreet van kracht over de erkenning van e-sports als officiële sport. Rusland deed het als eerste ter wereld. En ondanks het feit dat er met de inwerkingtreding geen privileges werden toegevoegd aan noch de organisatoren noch de spelers, had het een enorme impact op de versnelde ontwikkeling van deze discipline.

Op deze «golf» begon een jaarlijks toernooi te worden gehouden — «ASUS Open», de grootste in het GOS. Het was dankzij zijn bezit dat ervaren spelers een indrukwekkende motivatie kregen om door te gaan, en jonge spelers kregen de kans om zichzelf te laten zien. Het waren de deelnemers aan deze toernooien die de ruggengraat vormden van het professionele Russische team Team Empire, dat zich voor het eerst aankondigde in 2004.

Eind 2016 maakt de organisatie een compleet nieuwe line-up bekend, die is gevormd uit zowel nieuwkomers als old-school spelers. Gedurende deze periode — tot 2017, vinden er kardinale veranderingen plaats onder de oprichters van de organisatie. Leden van de oprichtingsraad van KSK Spartak komen ook voor in hun samenstelling. Op 19 april 2017 was het team volledig bemand in CS.

Tegen die tijd was het hoofdlogo van Team Empire al volledig goedgekeurd, dat vandaag te zien is op alle spelkampioenschappen waaraan het team deelneemt, op zijn portaal en in sociale netwerken.

Het embleem is een schild op de achtergrond, waarvoor een ruiter op een paard is afgebeeld, bevroren in een sprong over een overwonnen barrière van een lint dat het schild omringt met de inscriptie van het eerste woord van de teamnaam — Team. De ruiter is gekleed in het kostuum van een Romeinse legionair met een rond schild en een kort Romeins zwaard in een gevechtspositie voordat hij de vijand een zijdelingse slag toebrengt. Kwalitatief overgebrachte dynamiek zorgt voor een visuele perceptie van de compositie en toont de spanning van beide figuren, hun bereidheid om actie te ondernemen. Doelgerichte beweging van het voorste deel van het lichaam van het paard met het hoofd naar beneden gebogen om het bereik en de kracht van de sprong te vergroten, bevroren op het meest kritieke moment met hoge snelheid, die de richting van de beweging van de manen naar de achterkant van de lichaam. De gespannen positie van het lichaam van de ruiter is samengesteld als een veer om het effect van de impact te versterken, bijna versmeltend met het lichaam van het paard om de luchtweerstand te verminderen. De evoluerende mantel draagt ​​ook bij aan de vereiste visuele perceptie van de compositie, die zeer nauwkeurig de geest en doelen van het cyberteam, hun zelfexpressie en hun bereidheid om niet alleen af ​​te weren, maar ook een zegevierende aanval uit te voeren, weergeeft.

Logo lettertype en kleuren

Logo Team Empire

Het logo is gemaakt in een spectaculaire combinatie van fel rood met een zachte tint van lichtbruin en wit en zwarte kleuren die het waarnemingscontrast versterken. De laatste benadrukt elke kleur gunstig, waarbij de nadruk ligt op de elementen die in het rood zijn gemarkeerd. De rand van het schild is strikt in tweeën gedeeld in rood en zwart. De binnenruimte van het schild is gevuld met zwart. De ruiter en zijn wapenrusting, wapens en paard zijn gemaakt in een lichtbruine tint, terwijl de pluim, de wapperende mantel, de teugels en de manen van het paard rood zijn. De contouren en schaduwen van de figuren zijn zwart gemarkeerd.

De titel is in witte hoofdletters geschreven. Het eerste woord van de titel wordt weergegeven op een rood lint en het tweede woord wordt onder het lint weergegeven op een zwarte achtergrond in letters die groter zijn dan de geselecteerde lettergrootte voor het eerste woord. Samenstelling — lettertypen, lint, substraat zijn op een boogvormige manier gemaakt, de uiteinden van de bocht zijn naar de bodem gericht. Daaronder steekt het onderste conische deel van het schild uit.

De hoge kwaliteit van uitvoering zorgt voor volledige naleving van de vereisten van moderne digitale technologieën, wat de nodige impact op de kijker vormt, een hoge helderheid van perceptie en onthoudbaarheid van het logo.