Syoss Logo

Syoss LogoSyoss is een van de cosmeticalijnen die ongeveer tien jaar geleden werden gelanceerd door Schwarzkopf, een onderdeel van Henkel. In het kader van het merk worden producten voor de verzorging van haar en hoofdhuid verkocht. In het bijzonder bezit het een van de grootste assortimenten professionele verven voor thuisgebruik met salonresultaten.

Betekenis en geschiedenis

Logo Syoss

De release van de Syoss-serie ging gepaard met het verschijnen van een individueel logo. Ze moest de hoge status van schoonheidsproducten aantonen en een onberispelijke smaak tonen. Om dit te doen, hebben de ontwikkelaars gekozen voor een minimalistische versie, waar niets overbodig is — alleen basisinformatie over het handelsmerk. Omdat dit een jong merk is, heeft het maar één logo.

Het visuele identificatiemerk bestaat uit verschillende inscripties. De grootste is «Syoss». Het bevindt zich bovenaan het logo. Onder de horizontale grijze lijn staat de uitdrukking «Professionele prestaties», niet gegroepeerd in twee niveaus. De schil wordt binnengebracht door de letter «y» met een afgeknotte poot.

Logo lettertype en kleuren

Syoss Logo

Er zijn twee soorten lettertypen in het embleem, en ze behoren allebei tot de categorie Sans Serif: eenvoudig, glad, gehakt. De kleur van het logo is monochroom en bestaat uit een combinatie van zwart (belettering) met wit (achtergrond).