Star Citizen Logo

Star Citizen LogoDe productie van Star Citizen begon in 2010 en gaat nog steeds door. Fans en investeerders hebben er meer dan $ 250 miljoen in geïnvesteerd, hoewel de ontwikkelaars aanvankelijk van plan waren slechts 500 duizend op te halen. Het is nu niet alleen een van de duurste videogames met meer dan 2 miljoen sponsors, maar ook het meest succesvolle crowdfundingproject. Veel gamers dromen ervan Star Citizen te spelen omdat het een open-wereld ruimtesimulator in het FPS-genre is. In een grenzeloos universum kun je een spion, koopman, ruimtepiraat, misdadiger, smokkelaar of militair worden, andere planeten bezoeken en zelfs een nieuw sterrenstelsel ontdekken.

Betekenis en geschiedenis

Star Citizen Logo Geschiedenis

Elke Star Citizen-speler heeft zijn eigen hangar en RSI Aurora-schip, dat kan worden geüpgraded voor verschillende taken. Koop bijvoorbeeld een cruiseschip om de rijken naar andere planeten te vervoeren, koop de luxe Origin 350R om te racen of word de kapitein van de Drake Cutlass om kooplieden aan te vallen. Je kunt ook mensen redden en zoeken naar puin op het slagveld op de Reclaimer. Dat wil zeggen, in het universum van het spel kan iedereen zijn eigen weg vinden.

Gezien de financiering van meerdere miljoenen dollars lijkt het project ambitieus. De ontwikkelaars hebben tot in het kleinste detail aan Star Citizen gedacht: het detail is 10 keer meer dan bij alle bekende shooters. Cloud Imperium Games heeft veel aandacht besteed aan de visuele component en veel logo’s aan de game toegevoegd voor realisme. Alles — van bendes tot voedsel — heeft zijn eigen symbool. Het helpt om de wereld echt te maken, zodat gamers zich in een echte industriestad bevinden.

Het ontwerpprobleem wordt behandeld in een recente Inside Star Citizen-video, die eind januari 2021 werd uitgebracht. In deze video beschrijven de auteurs hoe ze logo’s maken voor Gino’s Hot, Crusader, microTech en andere in-game-merken. Dergelijke detaillering dompelt gebruikers verder onder in een fictieve wereld en versterkt het gevoel van realiteit van wat er gebeurt.

Ook het hoofdlogo van Star Citizen heeft veel aandacht gekregen. Het verscheen lang geleden — in de eerste ontwikkelingsstadia. In het midden van het grafische symbool staat een vierpuntige ster — een verwijzing naar de naam en het thema van het spel. Het is in verschillende dunne ringen geplaatst, zoals in een zicht, omdat veldslagen in een ruimtesimulator niet de laatste plaats zijn. Piraten, smokkelaars en kooplieden kunnen deelnemen aan luchtgevechten en kijken wat er gebeurt vanuit de cockpit.

Logo lettertype en kleuren

Star Citizen Logo

Het embleem van het spel lijkt qua structuur en design sterk op het logo van de internationale organisatie United Nations. Zowel daar als daar zijn afgebeeld aan de randen van twee olijftakken, die sinds de tijd van het oude Griekenland als symbolen van vrede worden beschouwd. Ze omringen concentrische ringen, die de azimutale projectie voor de VN en het dradenkruis voor Star Citizen vertegenwoordigen. In het midden staat het belangrijkste element: voor VN is het een kaart van de aarde, en voor een schutter is het een ster.

Logo Star Citizen

De naam van het spel op het logo is opgedeeld in twee delen. Hierboven staat het woord «STAR», dat er ongebruikelijk uitziet vanwege de langwerpige «R» en «S». Het tweede deel, «CITIZEN», speelt zich af onder de cirkel. Het onderste bijschrift gebruikt een standaard schreefloos lettertype. Het kenmerkt zich door ongeveer dezelfde lijndikte en geen afronding.

De hoofdkleur van het embleem is zilver, maar het heeft veel tinten — van wit tot donkergrijs. Ze creëren een metaalachtige glans en geven de afbeelding driedimensionaal weer. Het 3D-effect is ook van toepassing op letters met schaduwen.