Smite Logo

Smite LogoSmite is een gratis te spelen third-person online multiplayer battle arena-game. Het behoort tot het MOBA-genre en is ontworpen voor verschillende platforms, waaronder Xbox One (2016), Nintendo Switch (2019), PlayStation 4 (2016), Microsoft Windows (2014). Het is ontwikkeld door Titan Forge Games en uitgegeven en gedistribueerd door het Amerikaanse bureau Hi-Rez Studios en het Chinese bedrijf Tencent Games. De videogame werd voor het eerst uitgebracht in maart 2014.

Betekenis en geschiedenis

Smite Logo Geschiedenis

De essentie van het spel is om mythologische helden te besturen — een god, een godin of andere wezens. Ze nemen deel aan teamgevechten met behulp van persoonlijke vaardigheden en tactieken. Deze karakters verzetten zich tegen de rest van de karakters — zowel gecontroleerd als oncontroleerbaar. Spelers kunnen kiezen uit verschillende modi, een-op-een (PVP) of als onderdeel van een schermutseling, aangezien er een groot aantal verschillende helden is. Er zijn ook toernooien, waaronder het Smite World Championship, een jaarlijks kampioenschap met een enorme geldprijs.

Het gebruikte matchmaking-systeem is ons eigen aangepaste systeem op basis van TrueSkill. Het voorziet in de functie om tekens te kiezen tussen de EU- en VS-servers. Bovendien hangt de selectie van karakters af van de gewenste tijd en de gespecificeerde modus. Over het algemeen was de interesse in het gevechtsplatform vanaf het allereerste begin zo groot dat de erkenning van jaar tot jaar groeide. Was het totale aantal gebruikers in het begin 3 miljoen, nu heeft het meer dan 40 miljoen bereikt.

De wereldwijde uitbreiding van de videogame begon direct na de release, waarvoor de uitgever samenwerkte met het online mediabedrijf Tencent uit China. Hierdoor kon het product op de thuismarkt worden gedistribueerd. Een jaar later kondigde Hi-Rez Studios een partnerschap aan met de vertegenwoordiger van de Latijns-Amerikaanse regio Level Up! Spellen. Toen werden de servers van Oceanic en Zuidoost-Azië bedekt, waardoor het bedrijfslogo zelfs onder nieuwe fans van het spel zeer herkenbaar was.

Tegelijkertijd introduceerde de uitgever technologie waarmee gamers in teams van vijf verbinding kunnen maken met professionele competities. Degenen die eerst online willen concurreren en vervolgens offline willen gaan. Elke fase van de competitie heeft zijn eigen voordelen en verbetert de speelkwaliteiten. Hierdoor krijgen de meest succesvolle spelers het recht om deel te nemen aan het Smite Wereldkampioenschap. De prijzenpot is een miljoen dollar.

Al het bovenstaande draagt ​​bij aan de brede en redelijk snelle distributie van de videogame. Bovendien proberen de eigenaren (zij zijn de organisatoren van de wedstrijd) het vertrouwde Smite-logo niet te veranderen. De belangrijkste reden is dat fans van over de hele wereld hem goed kennen, dus het bedrijf heeft er maar één.

Logo lettertype en kleuren

Smite Logo

Het originele logo verscheen gelijktijdig met de release van de game. Het bestaat uit twee delen, die elk als basis worden beschouwd en uit verschillende delen bestaan. De centrale plaats wordt ingenomen door de tekst. Dit is een productnaam in 3D-stijl. De inscriptie is omvangrijk, met in het midden uitstekende randen. De letters zijn schreefloos en zijn in hoofdletters. Alle bovenstaande symbolen hebben geconcentreerde heldere highlights en reflecties. Aan de onderkant zijn er integendeel black-outs. In dit geval zijn de tekens verdikt en hebben ze een driehoekig gezicht, waardoor ze convex zijn. De hoofdkleur is goud met overgangen.

Het tweede belangrijke onderdeel van het embleem is het trapeziumvormige frame dat de achtergrond vormt waarop het woord «Smite» staat. De boven- en onderkant zijn vlak, de rechter- en linkerrand zijn versierd met zigzaglijnen, die doen denken aan een bliksemschicht. Dit is hoe de ontwerpers de emotionele intensiteit van de gebeurtenissen in de videogame, de kracht, energie, kracht van de helden en alles wat er gebeurt, uitdrukken. De randen zijn beige gekleurd in verschillende tinten, het midden is donkergrijs. Zo’n palet spreekt van de ernst van de vechtlust en de hoogste concentratie op het doel, want er zijn geen afleidende kleuren.

Logo Smite

De inscriptie is gemaakt in een individueel lettertype op basis van een ander Penumbra Half Serif-lettertype. Voor het logo hebben de ontwerpers de randen speciaal geslepen, het centrale deel bol gemaakt en de schreven verwijderd.

Het originele palet bevatte altijd goud in alle tinten, omdat goden en godinnen strijden in het spel, en dergelijke personages hebben de overeenkomstige kleuren nodig in termen van status. Het embleem is ook voorzien van donkergrijs (achtergrond) en beige (frame).