Olay Logo

  Olay Logo

  Olay is een merk dat huidverzorgingscosmetica produceert en verkoopt. Het ontstond in 1952 in Zuid-Afrika, waar Graham Wulff, een chemicus uit Durban, werd opgericht. Het merk is momenteel eigendom van Procter & Gamble Corporation.

  Betekenis en geschiedenis

  Olay Logo Geschiedenis

  Wat is Olay?

  Het is een merk van huidverzorgingscosmetica. Zijn eerste producten werden geproduceerd in Zuid-Afrika en bevatten lanoline. Nu is het eigendom van het Amerikaanse bedrijf Procter & Gamble en zijn de productformules van Olay gebaseerd op vitamines en peptiden.

  Het merk heeft verschillende namen veranderd, wat terug te zien is in de logo’s. Aanvankelijk heette het Oil of Olay, daarna Ulay, Ulan, Olaz. In totaal zijn er acht logovarianten in de geschiedenis: drie in verband met de naamupdate en vijf – met een ontwerpwijziging.

  1952 – 1999

  Oil of Olay Logo 1952-1999

  De debuutperiode omvat drie emblemen die op een schild leken. Bovenaan, in een smal gedeelte, was een cirkel afgebeeld met het gezicht van een meisje, en daaronder – de naam van het handelsmerk. Alle elementen werden omlijnd met een dunne lichtlijn.

  1999 – 2000

  Olay Logo 1999-2000

  Vóór het begin van het nieuwe millennium veranderde het bedrijf zijn logo-ontwerp, koos een andere vorm en verkortte de naam. De versie van die tijd zag eruit als een ovaal met een cirkel, waar een omtrekportret van een vrouw stond.

  2000 – 2006

  Olay Logo 2000-2006

  De ontwikkelaars hebben de donkere achtergrond van de letters verwijderd en het vrouwelijke gezicht als apart element gekozen. De spelling van de naam gewijzigd.

  2006 – 2010

  Olay Logo 2006-2010

  Gedurende deze periode is het onderstrepingsteken van letters verdwenen. De bovenste markering is naar de rechterkant verplaatst. “O” is verhoogd.

  2010 – 2017

  Olay Logo 2010-2017

  Het gezicht van de vrouw kreeg een apart ontwerp in twee versies en werd een onafhankelijk icoon. Het embleem werd vereenvoudigd tot het enkele woord “Olay”.

  2017 – heden

  Olay Logo 2017-vandaag

  De huidige versie bestaat uit de merknaam met een onderstrepingsteken.

  Logo lettertype en kleuren

  Olay Logo

  Ongeacht de variant is het handelsmerklogo altijd in verband gebracht met de naam. Tot 2010 bevatte het een miniatuurafbeelding van het gezicht van een vrouw, getekend met de omtrektechniek. Maar toen werd het grafische teken gescheiden en kreeg het de status van een onafhankelijk symbool.

  Logo Olay

  De merknaam is gemaakt in een individueel lettertype. Het is een mix van verschillende lettertypen, dus er zijn elementen uit Optima, Bergman en Peignot. De kleuren van het embleem zijn standaard beige, zwart en wit.