Sensodyne Logo

Sensodyne LogoSensodyne is een handelsmerk van het Amerikaanse bedrijf GlaxoSmithKline. Sinds 1961 produceert het mondverzorgingsproducten. Biedt een breed scala aan producten voor mensen met gevoelige tanden.

Betekenis en geschiedenis

Sensodyne Logo Geschiedenis

Het Sensodyne-logo kent twee versies, die alleen verschillen in de kleurselectie. Anders vallen ze volledig samen – zowel qua verhoudingen als qua inhoud.

1961 – 2004

De oorsprong van de logo’s van Sensodyne huidverzorgingscosmetica werd gelegd door de originele geconcentreerde cirkels met dezelfde diameter. De fabrikant heeft er twee betekenissen in gestopt: effectieve reiniging van de gehele mondholte en een circulaire methode om tanden te reinigen. Voor meer authenticiteit is het embleem in een zachtroze kleur gespoten. Aan de linkerkant van het label stond de naam van het handelsmerk, uitgevoerd in een strikt lettertype met brede letters. Ondanks het feit dat de tekst was gedrukt, niet met de hand geschreven, waren alle borden met elkaar verbonden – ze hadden een verbinding op de kruispunten.

2004 – 2012

Na een lange pauze heeft het bedrijf het opnieuw ontworpen met behulp van bestaande elementen. De ontwikkelaars maakten duidelijke cirkelvormige lijnen, plaatsten ze dichter naar het midden en plaatsten de merknaam er bovenop. Bovendien verenigden ze het palet, vervingen alle kleuren door blauw en stelden ze een andere stijl van belettering voor.

2012 – heden

In het nieuwe millennium heeft het merk zijn logo gemoderniseerd. De huidige versie is bijna identiek aan de vorige met minimale verschillen. De cirkelvormige strepen zijn bijvoorbeeld zilver, de letters zijn donkerblauw en het lettertype is dun.

Logo lettertype en kleuren

Het lettertype dat wordt gebruikt voor de naam van het cosmeticamerk is twee keer gewijzigd. De eerste letters waren laag, breed en vetgedrukt. Dan was er een variant met smalle schreefloze tekens en een kleine uitstulping in het midden. De derde versie wordt nu gebruikt – dit zijn zelfs tekens uit de Sans Serif-familie. Het lettertype is grotesk, hoofdletters.

Het kleurenschema doorliep ook twee stadia van transformatie. Aanvankelijk was het logo roze en donkerblauw, daarna blauw, nu is het zilver en blauw.