Sennheiser Logo

Sennheiser LogoSennheiser is een zich dynamisch ontwikkelend merk dat eigendom is van het Duitse audiobedrijf Sennheiser Electronic GmbH & Co. KG. Het moederbedrijf werd opgericht in 1945. Tot 1958 heette het Labor W.

Betekenis en geschiedenis

Sennheiser Logo Geschiedenis

Het merk is vernoemd naar de bedenker, zakenman en uitvinder Fritz Sennheiser. Zijn achternaam staat op het logo. In de jaren tachtig was het vetgedrukt, gehakt blauw geschreven. De ongelijke dikte van de lijnen zag er helder en ongebruikelijk uit. Links van het woord stond een grafisch teken in de vorm van een gestileerde letter «S» in een rechthoek.

Op 25 april 2017 heeft het Sennheiser Globe Design Team het toen bestaande embleem opnieuw uitgegeven. Afdelingshoofd Oliver Berger zei dat het nieuwe ontwerp eleganter en moderner was. Het is een evolutie van een huisstijl die trouw blijft aan de historische wortels van het bedrijf. Het eerste product met het opnieuw ontworpen logo was de HE 1.

1945 — 1958

Laboratorium Wennebostel Logo 1945-1958

Op het debuutlogo stonden de woorden «Labor W» — de toenmalige naam van het bedrijf. Voluit klonk het als «Laboratorium Wennebostel». Het tweede woord betekende een Duits dorp waar de makers van Sennheiser enige tijd woonden en werkten. De letters zijn geplaatst in een witte rechthoek met een zwarte rand en twee golvende lijnen aan elke kant. Deze afbeelding symboliseerde de microschakeling omdat Labour W voltmeters maakte.

1958 — 1982

Sennheiser Logo 1958-1982

In 1958 werd het merk vernoemd naar de maker: Sennheiser electronic. Toen kreeg hij een logo met de bijbehorende inscriptie. Het eerste woord stond bovenaan en bestond uit gedrukte letters in hoofdletters. Voor de tweede, die zich er net onder bevond en in kleine letters was geschreven, gebruikten de ontwerpers een handgeschreven lettertype. Het beeld van de microschakeling bleef bestaan, maar de ontwikkelaars plaatsten het onder de tekst en versierden het met een gestileerde «S» in de vorm van een zigzag.

1982 — 2017

Sennheiser Logo 1982-2017

Gedurende de volgende 35 jaar gebruikte het bedrijf een blauw embleem met het woord «SENNHEISER». De microschakeling zat er niet meer in — hij werd vervangen door een rechthoek met de letter «S» erin.

2017 — heden

Sennheiser Logo 2017-vandaag

Ontwerpers van het Sennheiser Globe Design Team hebben het logo in 2017 getransformeerd. Ze veranderden niets — ze strekten de letters gewoon een beetje uit en veranderden de kleur, omdat het gekozen concept al succesvol was. De gestileerde «S» past nu in het frame van de rechthoek.

Logo lettertype en kleuren

Sennheiser Logo

De huidige versie van het handelsmerk verschilt slechts in kleine details van de vorige. Nu zijn de letters in het woord «Sennheiser» niet zo vet als vroeger. Een smal lettertype heeft zo zijn voordelen: het verbetert de leesbaarheid en maakt de belettering esthetisch aantrekkelijk. Het bedrijfssymbool is ook veranderd: «S» is glad geworden, zonder scherpe lijnen en hoeken. Alle elementen zijn zwart gekleurd en afgebeeld op een witte achtergrond.

Het Sennheiser-embleem is altijd zwart-wit geweest, behalve gedurende een periode van 35 jaar waarin de ontwerpers de belangrijkste elementen blauw maakten. Monochroom weerspiegelt de stabiliteit, ernst en betrouwbaarheid van de Duitse fabrikant.