Sea Of Thieves Logo

Sea Of Thieves LogoKritische reacties op de computerquest van Sea Of Thieves zijn gemengd. Het werd uitgeroepen tot de beste multiplayer-game van 2016 en stond op de eerste plaats in de lijst met de meest teleurstellende nieuwe producten van 2018. In ieder geval liet dit actie-avontuur niemand onverschillig. In eerste instantie stond de release gepland voor 2016, maar werd deze om technische redenen twee keer uitgesteld. De definitieve releasedatum is door Microsoft Studios verschoven naar de eerste helft van 2018.

Betekenis en geschiedenis

Logo Sea Of Thieves

Het Britse bedrijf Rare, bekend van zijn 3D-platformers voor Nintendo- en Xbox-consoles, besloot in 2014 om zoiets als Rust, DayZ of Eve Online te maken. Aanvankelijk wilden de ontwikkelaars de virtuele wereld bevolken met dinosaurussen of vampiers, maar toen veranderden ze van gedachten en maakten ze een echte piratenactiefilm. Dit is hoe Sea Of Thieves werd geboren — een avontuurlijke zoektocht vol dappere zeilers, onderwatermonsters, mysterieuze eilanden en speurtochten.

Dit is een levenssimulator voor een open wereld. Gamers kunnen personages aanpassen zoals in casual RPG’s, terwijl ze schepen bouwen, repareren en upgraden. Er is ook een schatkist, maar iedereen heeft er een. Je hoeft hem niet te zoeken — je kunt berovingen plegen, andere piraten bevechten of gewoon het grenzeloze universum verkennen.

Het logo van Sea Of Thieves past precies. Het heeft vele versies, en ze tonen allemaal een menselijke schedel. Het mag dan het Adamshoofd zijn van de Jolly Roger-vlag, maar in dit geval ontbreken er onderaan twee gekruiste botten. De ontwerpers compenseerden hun gebrek met gedetailleerde tekeningen.

Zelfs in de meest minimalistische versie van het embleem kun je zien dat de tanden worden gevormd door de silhouetten van drie gewapende piraten, en de neus en rechteroogkas zijn keien. De patch op het linkeroog bestaat uit een zeilboot en wolken. In dit geval ziet de schedel zelf eruit als een opening bij de uitgang van de grot, waar mensen zich verstoppen.

Naast de eenvoudige versie van het logo is er een uitgebreide versie, die eruitziet als een volwaardige illustratie van een piratenleven. Het wordt gebruikt op cd-hoezen samen met de gestileerde ‘Sea Of Thieves’-letters. Dit is een hele plotscène met personages, fantastische sfeer en hoogwaardige computergraphics.

De cartooneske speelstijl komt tot uiting in het embleem. De kleurenafbeelding lijkt op een aflevering uit een actie-avonturencartoon. De hoofdpersonages zijn vier dappere piraten die zich verstoppen op een eiland in een grot. Ze staan ​​met hun rug naar de kijker toe en kijken naar de zich ontvouwende zeeslag. Alle elementen zijn opnieuw opgesteld in de vorm van een schedel. Alleen in dit geval is er geen wolkvlek op het oog.

De neus is gemaakt van zwarte rotsen die boven het water uittorenen. Ze zien eruit als Magere Hein, een fictief personage uit de legende. Dit personage is hier toepasselijk, omdat rotsen en kleine eilanden in Sea Of Thieves gevaarlijk zijn voor elke gamer. Het embleem naast de klif toont piraten die in een boot zitten en haaien afweren.

Het linkeroog is een groot driedeks schip met een latrinefiguur. Het wordt verdronken door een gigantische kraken met lange tentakels. Ironisch genoeg is ditzelfde koppotige weekdier op de zeilen van het schip geschilderd.

Het rechteroog van de schedel bestaat uit een rotsblok en een vliegende klimopmeeuw. Op de achtergrond brak een storm uit: loden wolken, een onweersbui, hoge golven zijn zichtbaar. Het tweede driedeks schip kwam in een dodelijke storm terecht. Hij ontsnapt ternauwernood aan de bliksem en gaat richting de kust.

Het logo van de game weerspiegelt dus alle gevaren die gamers te wachten staan ​​op weg naar een schat. Maar een zwakke lichtstraal aan de linkerkant geeft hoop dat alles goed zal komen en dat de piraten kunnen ontsnappen om hun omzwervingen voort te zetten.

Logo lettertype en kleuren

Sea Of Thieves Logo

Het bijschrift van Sea Of Thieves ziet er net zo fantastisch uit als de verhaallijn. De ontwerpers gebruikten een gestileerd lettertype dat lijkt op het commerciële lettertype BrushtipTexe. De ontwikkelaar is de grafische printstudio JOEBOB. De letters zien eruit alsof ze met een penseel zijn geschreven.

De kleurstelling is erg breed, omdat de kunstenaars aan elk klein detail hebben gedacht en het logo kleurrijk hebben gemaakt. Dit geldt voor de full-colour versie die te zien is op schijven met een computerspel. Er zijn ook zwart-witte varianten en logo’s met groene, gele of rode schedels. In alle gevallen (behalve monochroom) is de tekening versierd met een verloop. De belettering combineert verschillende tinten, waardoor het lijkt alsof het van glanzend metaal is gemaakt.