Schick Logo

Schick LogoSchick is een Amerikaans merk dat scheermesjes en producten voor persoonlijke verzorging verkoopt. Het werd gemaakt door Jacob Schick in 1926 onder de naam Magazine Repeating Razor Company. In 1928 verkocht de eigenaar zijn bedrijf. In 2003 kocht Energizer het van Pfizer. In 2015, na de ineenstorting van het moederbedrijf in twee structuren, werd het merk eigendom van Edgewell Personal Care.

Betekenis en geschiedenis

Logo Schick

Het logo verscheen in het jaar dat het merk werd opgericht, gelijktijdig met de introductie van het herbruikbare veiligheidsscheermes. Ondanks verschillende kleurvariaties heeft het de vorm van een cassettescheermesje en weerspiegelt het een innovatief idee.

Het logo toont de onderkant van het veiligheidsscheermes. Het is omlijst onder een klein gestroomlijnd schild met een scherpe hoek. Op de rand is er een drievoudige rand met lijnen van donkergrijs, wit en licht zilver. Binnen het horizontaal langwerpige bord staat het woord «Schick». De laatste letter heeft een langwerpig rechterbeen: het benadrukt de inscriptie en symboliseert een scherp lemmet. Het visuele symbool is verbeterd met een 3D-effect, zodat het perfect een metaalachtige glans overbrengt.

Logo lettertype en kleuren

Schick Logo

Het embleem gebruikt een eigen lettertype: brede letters met aan de rechterkant een grijze schaduw. «S», «h», «i» en «k» zijn versierd met schreven, die oorspronkelijk naar links zijn gedraaid (behalve de eerste letter). Het onderste deel «k» is erg lang gemaakt: in de tegenovergestelde richting van zijn poot is er een puntige strook. Het palet bestaat uit verschillende variaties grijs: donker, licht en zilver met een metallic tint. Wit is ook aanwezig.