Scentsy Logo

Scentsy Logo

Scentsy produceert een breed scala aan geurproducten, waaronder was en wasbranders, evenals oliën, diffusers, luchtverfrissers, autogeuren, huis- en lichaamssprays. Daarnaast omvat het assortiment verzorgingsproducten voor huisdieren, huishoudchemicaliën en cosmetica met heldere kruidengeuren. De keuze aan geuren is erg groot — van aloë en komkommer tot besneeuwde sparren. Maar het belangrijkste in het werk van het bedrijf is het bedrijfsmodel, gebouwd op een multi-level marketingsysteem. Dit betekent dat alle verkopen worden uitgevoerd via speciaal ingehuurde adviseurs.

Betekenis en geschiedenis

Logo Scentsy

 

 

Colette Gunnell en Kara Egan richtten Scentsy in 2003 op en een jaar later verkochten ze hun kleine bedrijf aan de mislukte ondernemer Orville Thompson. De nieuwe eigenaar verhuisde samen met zijn vrouw het hoofdkantoor naar Idaho en veranderde het verkoopsysteem, waarbij de nadruk lag op het werven van consultants. Als gevolg hiervan slaagde hij erin om het jaarinkomen te verhogen, buitenlandse markten te betreden en het bedrijf naar verschillende prestigieuze beoordelingen te brengen.

Dus van een bescheiden kelderbedrijf is Scentsy uitgegroeid tot een van ‘s werelds toonaangevende retailers. Het eerste marketingmateriaal voor het merk werd ontwikkeld door Ann Dalton Design Inc. – ScentsySucces. In 2008 kocht de fabrikant van aromatische producten deze organisatie uit en nam deze op in haar structuur. Daarom worden alle elementen van visuele identificatie gecreëerd door de eigen ontwerpers van het bedrijf, zonder tussenkomst van externe specialisten.

Het huidige logosysteem werd in 2015 aangenomen, een jaar nadat Lyndsey Randolph het roer overnam als creatief directeur. De Thompsons zagen haar als iemand die haar naam kon veranderen om Scentsy’s waardevolle erfgoed te weerspiegelen. De stijlupdate viel samen met het Scentsy Family Reunion-evenement.

Tijdens het eerste decennium werd de inscriptie op het hoofdlogo uitgevoerd in een helder en ongewoon Sister Frisky-lettertype. Later verscheen er een symbool in de vorm van een zegel, dat alle soorten producten sierde. Hij was het die als basis diende voor het nieuwe Scentsy-woordmerk: de bedrijfsnaam met drie vijfpuntige sterren bovenaan. Het woord is geschreven in een dun schreefloos type en de sterren zijn gerangschikt in de vorm van een miniatuurboog, met de centrale geometrische figuur bijna twee keer zo groot als de zijkanten.

Speciaal voor zelfstandige adviseurs zijn logo’s ontwikkeld die als promotiemateriaal kunnen worden gebruikt. De meest uitgebreide versie bevat het gestileerde woord «Scentsy» in een lettertype dat handschrift nabootst. Erboven is een mini-constellatie en de vrije ruimte eronder wordt ingenomen door de uitdrukking «ONAFHANKELIJKE CONSULTANT», verdeeld in twee regels. Alle elementen zijn in een achthoekig frame geplaatst.

Logo lettertype en kleuren

Scentsy Logo

Het logo-lettertype van de onafhankelijke consultant is in 2015 gemaakt door grafisch ontwerper Laura Worthington, die van haar passie voor typografie een bedrijf maakte. Dit is een aangepaste set symbolen genaamd Scentsy Spirit — een voorbeeld van balans en uniformiteit. Het is ontwikkeld vanuit een ander Worthington-lettertype, Voltage. De CEO van een parfumbedrijf merkte op dat Voltage leek op het lettertype van het oude Scentsy-woordmerk. Laura heeft het ontwerp aangepast om de letters af te stemmen op de wensen van de klant.

Voor alle overige belettering gebruiken de logo’s een modern lettertype gebaseerd op Mister Eaves. Dit is een aangepaste versie van het subtiele groteske dat eerder in de teksten en koppen van Scentsy te zien was.

Een gevarieerd typografiesysteem wordt gecontrasteerd met een eenvoudig kleurenschema. Het bevat slechts drie tinten: paars (#59315F), wit (#FFFFFF) en zwart (#000000). Bedrijfsemblemen kunnen in elk van deze kleuren worden geverfd, maar paars heeft prioriteit.