Satinique Logo

Satinique LogoSatinique is een lijn van premiumproducten om het haar mooi en sterk te houden. Het is gebaseerd op een gepatenteerde technologie — een innovatieve ontdekking die strengen regenereert en ze zes keer zijdezacht maakt. De collectie is van het Amerikaanse ketenbedrijf Amway, gevestigd in de stad Ada, Michigan.

Betekenis en geschiedenis

Logo Satinique

Het merk ontving zijn onderscheidende merk gelijktijdig met de lancering van de reeks producten met dezelfde naam. Het logo bevat zowel tekst als afbeeldingen. Hun totaliteit is een unieke visuele identiteit waarin alles in balans is. Tijdens het bestaan ​​van het merk is het logo nooit veranderd.

Het embleem bestaat uit de naam van de verzorgingsproducten — een woord dat duidt op een grotere gladheid van het haar. Kleine letters hebben een brede uitsplitsing naar intersymbolen, een duidelijke structuur, zodat ze onmiddellijk begrijpelijk en goed leesbaar zijn. Aan de rechterkant van Satinique staat de originele badge. Het is een gestileerde lok haar die is uitgevoerd in drie brede, golvende slagen. Er zit een grote druppel boven. Het bedrijfslogo heeft een andere interpretatie: het is een onderdeel van planten, als aanduiding van de natuurlijke oorsprong van cosmetica.

Logo lettertype en kleuren

Satinique Logo

Om het woord «Satinique» in het embleem aan te duiden, wordt een grotesk lettertype gebruikt — gehakt, glad, schreefloos. Dunne letters zijn hoofdletters. Het «Q» -symbool heeft de belangrijkste betekenis: volgens het concept is het een afbeelding van een haarzakje. Het kleurenpalet is bescheiden en bestaat uit een combinatie van zwart (tekst, grafisch) en wit (achtergrond).