Samsung Galaxy Logo

Samsung Galaxy LogoSamsung Galaxy is een serie draagbare apparaten die zijn vervaardigd door Samsung Electronics Co., Ltd. In juni 2009 kwam de eerste gsm op de markt. Sindsdien is het aanbod flink gegroeid: het aanbod omvat phablets, tablets, communicators, spelers, smartphones, smartwatches met touchscreen en brede functionaliteit.

Betekenis en geschiedenis

Samsung Galaxy Logo Geschiedenis

Het handelsmerk Samsung Galaxy is op alle producten aangebracht als bewijs van hun originaliteit. Het weerspiegelde altijd de naam van het merk, maar voordat het er een beetje anders uitzag: in het begin gebruikten de ontwerpers een laconiek lettertype met dunne langwerpige letters.

2009 — 2013

Samsung Galaxy Logo 2009-2013

Gebruikers zagen het eerste logo op 27 april 2009, toen de fabrikant de release van de Samsung Galaxy mobiele telefoon (GT-I7500) aankondigde. Het was een simpele tweeregelige «Samsung GALAXY» -belettering. Bij het kiezen van een lettertype hielden de ontwikkelaars zich aan de principes van minimalisme.

2013 — 2015

Samsung Galaxy Logo 2013-2015

In 2013 hebben ontwerpers het lettertype van het eerste woord enigszins gewijzigd. Ze maakten de lijnen rond en vloeiender, waardoor de leesbaarheid werd verbeterd.

2015 — 2018

Samsung Galaxy Logo 2015-vandaag

Bij de New Yorkse presentatie van Samsung Galaxy Unpacked 2015 introduceerde het bedrijf een nieuw logo: hetzelfde opschrift, maar in een ander design. Het woord «Samsung» is vervangen door tekst van het logo van Samsung Electronics Co., Ltd. «Galaxy» ontving op zijn beurt een aangepast lettertype van Samsung Sharp Sans. Het handelsmerk is gebruikt op apparaten van de SM-G920F, SM-925F en andere.

2018 — heden

Samsung Galaxy Logo 2018-vandaag

In augustus 2018 werd de Samsung Galaxy Note 9-smartphone uitgebracht.Kopers zagen een nieuw logo — een proportionele inscriptie waarin beide woorden even groot zijn. Als er in de vorige versie van «SAMSUNG» merkbaar minder «Galaxy» was, zijn ze nu gelijk.

Logo lettertype en kleuren

Logo Samsung Galaxy

Het handelsmerk van een merk bevat alleen de naam zonder een grafisch gedeelte, wat voor veel merken standaard is. Maar het heeft wel één atypisch element: de tekst van het originele Samsung-logo. De ontwerpers hebben geprobeerd ervoor te zorgen dat het woord «Galaxy» niet verloren gaat tegen de achtergrond van de beroemde inscriptie. Om dit te doen, gebruikten ze ongebruikelijke symbolische attributen, die alleen werkten met typografische instellingen. Het resultaat is een iconisch en herkenbaar logo in een simpele zin.

Het lettertype voor het eerste woord bevindt zich ergens tussen DDT Cond SemiBold en Helvetica Black. Het tweede deel van de naam is geschreven in het lettertype Samsung Sharp Sans, speciaal ontworpen voor het merk Samsung Galaxy in 2015. Omdat de ontwerpers niet vertrouwden op kleurrijkheid, maar op stijlvol minimalisme, bevat het hoofdpalet slechts twee kleuren: zwart voor letters en wit voor de achtergrond. Monochrome benadrukt de hoge status van de fabrikant en de geloofwaardigheid van zijn producten.