Salerm Logo

Salerm LogoSalerm Cosmetics is een bedrijf opgericht in 1970 door de gebroeders Sala voor de productie van haarkleurproducten. Na een tijdje stond het op de rand van de ondergang, dus het werd te koop aangeboden. De koper werd gevonden tussen de leveranciers van grondstoffen. Het was Víctor Martínez Vicario die de kleurenkaarten voor het bedrijf heeft samengesteld. Als gevolg hiervan kocht hij het in 1978 en verhuisde het naar Llisa de Vall (Barcelona). Geleidelijk aan kreeg het merk wereldwijd enorm veel succes.

Betekenis en geschiedenis

Salerm Logo

Na de verplaatsing van de productie ging het bedrijf zijn hoogtijdagen in. De nieuwe eigenaar begon innovatieve gereedschappen te ontwikkelen, omdat hij ook een werkplaats opende met zijn neef. In 1995 ondernam hij een rebranding: hij veranderde de naam en verwijderde de «extra» letter eruit. Als gevolg hiervan werd Salherm Salerm zodat het woord in alle talen even goed werd uitgesproken. Dit evenement kwam natuurlijk tot uiting in de symboliek van het merk.

Het bedrijfslogo is heel eenvoudig en bestaat uit twee woorden die op twee regels zijn gerangschikt. Opschrift bovenaan — «Salerm». Het is gemaakt in grote gebogen letters zonder rechte lijnen. Het onderste element is «Cosmetica». Het tweede deel van de naam onderscheidt zich door een verfijnd lettertype en een brede onderverdeling tussen letters. Er is een dunne zwarte streep tussen het boven- en onderelement.

Logo lettertype en kleuren

Logo Salerm

Er zijn twee soorten lettertypen in het logo. Het woord «Salerm» bestaat uit een aangepast gebogen lettertype. Het heeft een originele «L» in de vorm van een haak en een «S» zoals Superman (stripheld). De onderste inscriptie is gemaakt in een klassieke gehakte groteske stijl. Het logopalet is tweekleurig: zwart en wit.