Safeguard Logo

Safeguard LogoSafeguard is een lijn hygiënische zepen met antibacteriële bescherming. Het is bekend sinds 1960 en wordt gepresenteerd in verschillende versies, aangezien het op de markten van verschillende landen wordt geleverd. Het merk is nu eigendom van Procter & Gamble Corporation.

Betekenis en geschiedenis

Safeguard Logo Geschiedenis

Gedurende de lange periode dat het handelsmerk bestaat, heeft het veel emblemen gehad en bijna allemaal spelen ze visueel met de naam. Tot op heden zijn er zeven individuele Safeguard-merken bekend in het Amerikaanse segment.

1960 — 1984

Safeguard Logo 1960-1984

Het debuutlogo bestond uit de naam van de regel, gemaakt in handgeschreven lettertype met het enige verbonden element — de overgang tussen de letters «g» en «u».

1984 — 1990

Safeguard Logo 1984-1990

Op dit moment heersten beige tinten op het etiket — in de kleur van een stuk zeep. Het woord «Safeguard» is geschreven in blauwe letters met een lichte helling. Rechts boven het woord staat een schild bestaande uit brede strepen.

1990 — 1993

Safeguard Logo 1990-1993

De ontwerpers hebben het schild eronder verplaatst, waardoor het een achtergrondelement is geworden. De inscriptie was in het wit gemaakt en aangevuld met een donkerblauwe rand, en het beige werd verwijderd.

1993 — 2002

Safeguard Logo 1993-2002

Het schild kreeg een smalle vorm en werd verdeeld in twee identieke delen. De merknaam is helemaal blauw geworden.

2002 — 2007

Safeguard Logo 2002-2007

De letters zijn verticaal gerangschikt zonder te kantelen. Bovendien zijn ze in deze versie dun. Het streepvormige schild wordt groter en de rechterhoek is naar boven verlengd. Er verscheen een oranje lijn onder het woord «Safeguard» en de inscriptie «Antibacterial» bevond zich op de horizontale rechthoek.

2007 — 2011

Safeguard Logo 2007-2011

Het ontwerp van het embleem werd complexer en kreeg meer details: een zijwaarts gedraaid schild, twee ronde pijlen en de merknaam die diagonaal liep. De tekst is weer wit met een blauwe rand.

2011 — heden

Safeguard Logo 2011-vandaag

De ontwikkelaars veranderden de vorm van het schild, plaatsten het recht en voegden een rode rechthoek met een slogan toe.

Logo lettertype en kleuren

Logo Safeguard

Het Safeguard-logo heeft altijd twee hoofdelementen gehad: de naam en het schild. Ze gaan allebei van variant naar variant en krijgen een nieuwe look. Als gevolg hiervan werd de tekst diagonaal en het schild — gebogen met een verloop en rand.

Typografie is van eenvoudige handgeschreven tekst naar unieke letters met individuele elementen gegaan. De kop van de letter «r» is bijvoorbeeld bijna onzichtbaar gemaakt, met een scherpe bovenkant. En in het woord «Safeguard» is er geen enkele hoek — het bestaat uit rondingen. Het kleurenschema is ook gevarieerd en omvat wit, beige, blauw in verschillende tinten, rood en oranje.