Rust Logo

Rust LogoRust is een shooter, survival-simulator en actie-avontuur in één. Deze game is gemaakt door het Britse bedrijf Facepunch Studios Ltd, dat ook een ontwikkelaar en uitgever is. De officiële datum van zijn verschijning wordt beschouwd als 2018, hoewel een betaalde alfaversie genaamd Rust Legacy in 2013 werd uitgebracht.In 2014 vond een divisie plaats: een deel van de game werd overgebracht naar een nieuwe engine en heette Experimental en Legacy op de oude motor werd verwijderd uit de algemene toegang. Rust is in 2018 volledig uitgebracht voor macOS en Windows.

Betekenis en geschiedenis

Rust Logo Geschiedenis

Wat is roest?

Rust is een open-wereld multiplayer-game waarin je moet leren overleven, in eerste instantie met alleen een fakkel en een steen bij de hand. Naarmate je verder komt, ontvangt elke held extra gereedschap en kleding, voegt hij zich bij clans, maakt auto’s en neemt deel aan gevechten. De eerste versie van de videogame was in 2013 beschikbaar via Steam Early Access. De auteur is het Britse bedrijf Facepunch Studios Ltd.

De populariteit van multiplayer-games groeit elke dag, zoals te zien is aan het toenemend aantal actieve gebruikers. Misschien komt dit door het feit dat de ontwikkelaars bij het maken van Rust werden geïnspireerd door andere overlevingssimulators: Minecraft, DayZ, 7 Days to Die. De auteurs slaagden erin om volledig kopiëren te vermijden, hoewel sommige elementen van het virtuele universum en de gameplay zich herhalen.

Wat echt uniek is, is het Rust-logo. Hij maakt meteen duidelijk wat de naam van de videogame is en wat de essentie is — althans op het niveau van associaties. Aan de linkerkant is een abstract symbool afgebeeld, vergelijkbaar met het stralingspictogram. Het bestaat uit een groot donkerrood vierkant met daarin zwarte rechthoeken met verschillende vormen. In het midden bevindt zich een miniatuurvierkant en aan de randen staan ​​drie figuren die met dezelfde zijde naar het midden gericht zijn.

Rechts van de afbeelding staat het woord «RUST». Om het logo niet te overladen, deden de ontwerpers geen details, dus zowel de inscriptie als de tekening zien er minimalistisch uit.

Het is geen toeval dat de Rust-badge lijkt op een stralingsgevaarsymbool. Gamers moeten ontsnappen aan ioniserende straling, want dit is een van de obstakels om te overleven. De spelers worden geconfronteerd met onverwachte moeilijkheden, omdat ze geen zombies zullen tegenkomen, maar met een vijandig karakter. En bescherming tegen straling wordt een van de urgente problemen.

De ontwerpers hebben het bord persoonlijkheid gegeven, waardoor het anders is dan het traditionele waarschuwingssymbool. Er zit geen enkel rond element in — alle cirkels zijn in vierhoeken veranderd. Maar dit is wat het Rust-embleem herkenbaar maakt, waardoor de videogame zich onderscheidt van andere survival-sims.

Logo lettertype en kleur

Rust Logo

De makers van het logo besloten zich niet te beperken tot de kaders van standaardlettertypen, dus bedachten ze hun eigen beletteringsstijl. De letters zijn rechthoekig van vorm en bestaan ​​uit brede, rechte lijnen. De afwezigheid van schreven en gebogen lijnen maakt het woord visueel zwaarder, en de kleine afstand tussen de tekens maakt het moeilijk leesbaar.

Logo Rust

Om de beklemmende sfeer van het gaming-universum nauwkeurig over te brengen, gebruikten de ontwerpers ingetogen kleuren. De helderste plek is een rood vierkant, dat bijna # ce422b is. Het heeft een zwart stralingssymbool. De naam Rust is lichtgrijs om de aandacht niet af te leiden van de getekende elementen. Het is praktisch verloren op een witte achtergrond.

Wat moet het Rust-logo zijn?

Het Rust-logo moet eruitzien als een aangepast stralingsgevaarteken. In feite is dit een gestileerde zwarte klaver, waarbij de centrale cirkel is teruggebracht tot een punt en elk van de zijelementen in twee delen is verdeeld, waardoor het lijkt op een zoutvaatje met een deksel. Het symbool moet in een rood-oranje vierkant staan.

Wat betekent het Rust-logo?

Het is duidelijk dat de makers van het Rust-logo het opzettelijk hebben laten lijken op een teken van radioactiviteit. Het kan worden gezien als een soort waarschuwing voor gevaar, omdat de personages in het spel moeten leren overleven in barre omstandigheden, inclusief zichzelf beschermen tegen straling.