Rocket League Logo

Rocket League Logo

Rocket League is een platformonafhankelijke videogame die voor het eerst uitkwam in 2015. Het is een vervolg op de populaire PlayStation 3-game Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars uit 2008. Het is ontwikkeld en gepubliceerd door Psyonix.

Betekenis en geschiedenis

Rocket League Logo Geschiedenis

Wat is Rocket League?

Rocket League is een ongebruikelijke mix van arcadevoetbal en raketautoracen, een direct vervolg op Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars. De nieuwste versies bevatten ook modi met andere sporten, waaronder basketbal en hockey. De ontwikkelaar en een van de uitgevers van de videogame is Psyonix LLC.

Dit computerspel combineert verschillende thema’s tegelijk: autoracen op hoge snelheid en sporten in voetbal, basketbal of hockey (de laatste twee zijn onlangs verschenen). Twee teams van elk acht gamers strijden erin. Ze hebben allemaal hun eigen «raket» -machines, die doelpunten in het doel van de tegenstander moeten scoren. Op deze manier krijgen de groepen punten in de tijd die voor de wedstrijd is toegewezen.

De videogame bestaat uit multiplayer- en singleplayer-modi met online en lokale gaming. Er is ook de mogelijkheid van online competities tussen alle platformonafhankelijke versies. In recentere versies zijn er functies voor het aanpassen van de basisregels en het toevoegen van nieuwe modi, waaronder hockey en basketbal.

Het embleem is één en is van toepassing op alle soorten platforms die zijn ontworpen voor zowel pc’s als gameconsoles. In het bijzonder is Rocket League ontwikkeld voor Microsoft Windows, PlayStation, Xbox, macOS, Nintendo en Linux. De releases werden drie jaar op rij geleidelijk uitgebracht — beginnend in 2015 en eindigend in 2017. In september 2020 verscheen de game in een gratis te spelen variant.

Bovendien richtten de ontwikkelaars zich op visuele elementen, die groot zijn in de game. Dit principe kwam ook terug in het logo, want Psyonix besteedde veel aandacht aan grafische symbolen en gebruikte tegelijkertijd verschillende merknamen — voor gaming en voor afdrukken.

2014 — 2015

Rocket League Logo 2014-2015

Het originele embleem van de platformonafhankelijke videogame bestond uit een complexe geometrische vorm die leek op twee op elkaar gestapelde rechthoeken: een grote bovenkant en een kleine onderkant. Het ontwerp had een chromen frame rond de hele omtrek. Het was breed en volumineus (in 3D). De hoofdruimte van het pictogram was blauw gekleurd, wat diende als achtergrond voor twee basiselementen — het pictogram en de tekst.

De belangrijkste afbeelding op het logo was natuurlijk een racewagen. Het was wit, gedetailleerd, goed gedefinieerd, met grote wielen. Het had een hoge kuip en brede voor- en achterspatborden. Dat de auto met een hogere snelheid reed, bleek uit het enige kleurdetail: de koplamp of de krachtige uitlaat van de pijp. In elk geval werd de flits getekend in de vorm van een «ster» -element — met stralen die in alle richtingen divergeren. Ze zijn omlijnd met een rode rand om de nadruk te leggen.

Het tekstgedeelte bevatte de naam van de videogame in brede letters. Het was oorspronkelijk een stijlvolle schreefloze letter in het hogere register. Door de configuratie van het achtergrondontwerp waren de letters enigszins ongelijk van grootte: ze lopen taps toe vanaf het midden naar de rand.

2015 — 2020

Rocket League Logo 2015-2020

Ze combineert afbeeldingen en tekst met de nadruk op identiteit en verschil tegelijk. Ze hebben betrekking op de vormgeving van het logo, zodat elke situatie een eigen versie heeft die niet in strijd is met het hoofdteken. Hierdoor zijn er drie uitvoeringen.

De algemene indeling is de rangschikking van elementen: afbeelding aan de linkerkant, tekst aan de rechterkant. De eerste toont een raceauto met grote wielen. Het is tot in het kleinste detail uitgewerkt om de indruk te wekken dat het een echte sportwagen is. Achter haar strekt zich een trein van twee strepen uit, die volgens het idee beweging, dynamiek en aandrijving overbrengen. Voor de auto ligt een bal, die is afgeleid van een specifieke sport — hij is glad, monochroom, met een schittering van licht.

De achtergrond is een driehoekig wapenschild om een ​​sterke associatie met het sportthema te creëren, omdat het in de emblemen van de meeste teams is verwerkt. De linkerbovenhoek vervangt de zilveren bal, met een dunne, gebogen witte lijn die de onderkant kruist. Aan de rechterkant van het bord staat de naam van een computerspel, in vetgedrukte grote letters in een brute stijl. In alle versies van het embleem zijn ze zwart.

2020 — heden

Rocket League Logo 2020-vandaag

Nadat Psyonix Epic Games had overgenomen, veranderde het logo. Dit werd ook beïnvloed door de overgang naar free-to-play. De moderne versie van het embleem heeft niet langer het Octane-schild. Alle focus ligt op de naam van het spel, dus het herontwerp resulteerde in het verwijderen van alle grafische elementen. De uitdrukking «Rocket League» blijft ongewijzigd zonder de minste aanpassing. Het is, zoals eerder, uitgevoerd in hoofdletters, zwart geverfd, samengesteld uit grote en brede karakters.

Logo lettertype en kleuren

Logo Rocket League

De titel is geschreven in een geometrisch uitgesneden lettertype dat sterk lijkt op Futura ExtraBold. De enige vervanging is de letter «G». Alle andere tekens zijn identiek. Dit lettertype is in 1927 gemaakt door ontwerper Paul Renner. Het kleurenpalet van de icoon is behoorlijk gevarieerd en bestaat uit een blauw schild met witte elementen en een grijze bal.

Wat betekent het kubussymbool Rocket League?

Het symbool met twee dobbelstenen (volledig gevuld en omlijnd) in de Rocket League is een van de pictogrammen die een probleem aangeven. Als het tijdens een spel op het scherm verschijnt, betekent dit dat de gegevens die tussen de computer van de gebruiker en de server worden overgedragen, verloren gaan. Mogelijke problemen met de internetverbinding.

Wat is het lettertype van het Rocket League-logo?

Ontwerpers hebben hun eigen reeks glyphs ontwikkeld voor het Rocket League-woordmerk, dat wordt gekenmerkt door vette geometrische letters. Het lijkt erg op Futura Extra Bold, maar in het officiële logo van het spel is de snijhoek K 62 graden en de hoek aan de bovenkant van de G 41 graden. Nog een paar bijpassende maar niet identieke lettertypen: Gotham Bold / Heavy, Twentieth Century Ultra Bold, Akagi Pro Fat.

Wat betekent het Rocket League-logo?

Het Rocket League-logo, dat tot 2020 in gebruik was, had een blauw driehoekig schild met de afbeelding van een raketauto en een grote grijze bal. Dit element illustreerde de essentie van het spel: een combinatie van racen en voetbal.