Rocket League Logo

Rocket League LogoRocket League is een platformonafhankelijke videogame die voor het eerst uitkwam in 2015. Het is een vervolg op de populaire PlayStation 3-game Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars uit 2008. Het is ontwikkeld en gepubliceerd door Psyonix.

Betekenis en geschiedenis

Rocket League Logo Geschiedenis

Dit computerspel combineert verschillende thema’s tegelijk: autoracen op hoge snelheid en sporten in voetbal, basketbal of hockey (de laatste twee zijn onlangs verschenen). Twee teams van elk acht gamers strijden erin. Ze hebben allemaal hun eigen “raket” -machines, die doelpunten in het doel van de tegenstander moeten scoren. Op deze manier krijgen de groepen punten in de tijd die voor de wedstrijd is toegewezen.

De videogame bestaat uit multiplayer- en singleplayer-modi met online en lokale gaming. Er is ook de mogelijkheid van online competities tussen alle platformonafhankelijke versies. In recentere versies zijn er functies voor het aanpassen van de basisregels en het toevoegen van nieuwe modi, waaronder hockey en basketbal.

Het embleem is één en is van toepassing op alle soorten platforms die zijn ontworpen voor zowel pc’s als gameconsoles. In het bijzonder is Rocket League ontwikkeld voor Microsoft Windows, PlayStation, Xbox, macOS, Nintendo en Linux. De releases werden drie jaar op rij geleidelijk uitgebracht – beginnend in 2015 en eindigend in 2017. In september 2020 verscheen de game in een gratis te spelen variant.

Bovendien richtten de ontwikkelaars zich op visuele elementen, die groot zijn in de game. Dit principe kwam ook terug in het logo, want Psyonix besteedde veel aandacht aan grafische symbolen en gebruikte tegelijkertijd verschillende merknamen – voor gaming en voor afdrukken.

Logo lettertype en kleuren

Ze combineert afbeeldingen en tekst met de nadruk op identiteit en verschil tegelijk. Ze hebben betrekking op de vormgeving van het logo, zodat elke situatie een eigen versie heeft die niet in strijd is met het hoofdteken. Hierdoor zijn er drie uitvoeringen.

De algemene indeling is de rangschikking van elementen: afbeelding aan de linkerkant, tekst aan de rechterkant. De eerste toont een raceauto met grote wielen. Het is tot in het kleinste detail uitgewerkt om de indruk te wekken dat het een echte sportwagen is. Achter haar strekt zich een trein van twee strepen uit, die volgens het idee beweging, dynamiek en aandrijving overbrengen. Voor de auto ligt een bal, die is afgeleid van een specifieke sport – hij is glad, monochroom, met een schittering van licht.

De achtergrond is een driehoekig wapenschild om een ​​sterke associatie met het sportthema te creëren, omdat het in de emblemen van de meeste teams is verwerkt. De linkerbovenhoek vervangt de zilveren bal, met een dunne, gebogen witte lijn die de onderkant kruist. Aan de rechterkant van het bord staat de naam van een computerspel, in vetgedrukte grote letters in een brute stijl. In alle versies van het embleem zijn ze zwart.

De titel is geschreven in een geometrisch uitgesneden lettertype dat sterk lijkt op Futura ExtraBold. De enige vervanging is de letter “G”. Alle andere tekens zijn identiek. Dit lettertype is in 1927 gemaakt door ontwerper Paul Renner. Het kleurenpalet van de icoon is behoorlijk gevarieerd en bestaat uit een blauw schild met witte elementen en een grijze bal.