Rimmel Logo

Rimmel LogoRimmel is een zeer oud parfum- en cosmeticabedrijf dat bestaat sinds 1834. Het werd opgericht door Eugène Rimmel in Londen aan Regent Street als parfumwinkel en is vernoemd naar de maker. Nu is het een groot merk dat zich bezighoudt met een breed scala aan schoonheidsproducten. Het is eigendom van Coty, Inc. en staat over de hele wereld bekend als de beste fabrikant van mascara, die het in de jaren 30 heeft uitgevonden.

Betekenis en geschiedenis

Rimmel Logo Geschiedenis

Het merk en het logo verschenen tegelijkertijd. Sindsdien is er veel tijd verstreken, maar de merknaam van het debuut wordt nog steeds gebruikt. Dit komt door het ontwerp — minimalistisch maar elegant.

De visuele identificatiebadge toont de keizerlijke kroon. Het bevindt zich boven de hoofdletter «R». Fijne lijnen en rode kleur geven het grandeur en benadrukken het premiumniveau van schoonheidsproducten. Het woord «Rimmel» zelf onderscheidt zich door zijn strikte stijl en vrije volgorde van letters. De symbolen zijn egaal, met contrasterende brede en smalle lijnen. Rechtsonder staat het woord «Londen». Het is klein en beslaat slechts een derde van het logo in lengte en past onder de laatste twee letters — «E» en «L».

Logo lettertype en kleuren

Rimmel Logo

De letters in het embleem zijn in schreefloze letters met hoog contrast. Het is een op maat gemaakt lettertype waarbij brede strepen in contrast worden gecombineerd met smalle lijnen. Het onderste woord is gemaakt in het gebruikelijke groteske. Het kleurenpalet is ook diametraal polair: het omvat zwart, wit en rood.

Logo Rimmel