Resident Evil Logo

Resident Evil Logo

Resident Evil is een Japanse mediafranchise gebaseerd op de gelijknamige videogames. De eigenaar is Capcom. Bovendien heeft deze serie een zeer rijk genre-thema: shooter (eerste en derde persoon), horror, strategie om te overleven tussen zombies en andere monsters. Dankzij de vele richtingen wordt de franchise voortdurend aangevuld met lange tekenfilms, actiefilms, horrorfilms op televisie, audiodrama’s en romans. De makers van de eerste aflevering zijn Tokuro Fujiwara en Shinji Mikami. Ze brachten de game in 1996 uit voor de PlayStation. In Japan is het bekend onder een andere naam: Biohazard.

Betekenis en geschiedenis

Resident Evil Logo Geschiedenis

Wat is Resident Evil?

Resident Evil is een reeks mediaproducten die zijn afgeleid van het computerspel met dezelfde naam. Dit is de meest winstgevende mediafranchise in het horrorgenre. De shooter waarop het is gebaseerd, verscheen voor het eerst in 1996. De volgende delen van de serie werden bijna elk jaar uitgebracht en er werden tegelijkertijd verschillende films en tekenfilms uitgebracht. De eigenaar van de gamefranchise is het Japanse bedrijf Capcom Co., Ltd.

Het spel ontving vanaf het begin individuele symbolen, omdat het zichzelf moest identificeren en zich moest onderscheiden van zijn tegenhangers. Resident Evil vertelt tenslotte over de meest voorkomende plot: de confrontatie tussen mensen en zombies. Het bestaat momenteel in acht volledige edities en drie remakes. Elk van hen heeft zijn eigen logo.

1996

Resident Evil Logo 1996

De basis van het debuutlogo was de naam van de videogame. De makers probeerden de onheilspellende sfeer met minimalisme te benadrukken, dus concentreerden ze zich op het type. De letters in de zin «Resident Evil» bleken smal, langwerpig, helder scharlakenrood te zijn, dicht bij elkaar. Ze lijken qua vorm en kleur meer op bloedige wonden dan op gedrukte borden. Alle karakters zijn in hoofdletters en gegoten in pikzwarte schaduwen op een witte achtergrond aan de rechterkant. Deze techniek maakt de inscriptie niet alleen volumineus, maar ook griezelig, omdat het lijkt te zijn bevroren in de lucht. De randen van de letters zijn ongelijk — alsof ze geknaagd of gescheurd zijn.

1998

Resident Evil 2 Logo 1998

Het embleem behoudt dezelfde stijl — griezelig, bloederig en fataal, aangezien de combinatie van rood en zwart een prioriteit blijft. De enige wijziging is het nummer «2», dat de nummering van het volgende nummer aangeeft. Maar in tegenstelling tot letters is het glad en gelijkmatig, zonder rafelige randen.

1999

Resident Evil 3 Nemesis Logo 1999

Het logo van het derde nummer verschilt fundamenteel van de eerste twee. Het is groter en bevat meer details. Op een donkere achtergrond bezaaid met chaotische stippen, strepen en texturen staat de inscriptie «Resident Evil Nemesis». Het omvat drie regels — één voor elk woord. De visuele nadruk wordt gelegd op het centrale deel — «Evil», gemarkeerd in grote letters. Net als de bovenste inscriptie lijkt het alsof het gebroken glas is. «Nemesis», in tegenstelling tot hen, wordt gemaakt in de vorm van een stroom bloed. Het nummer van de videogame wordt groot weergegeven — twee regels groot.

2005

Resident Evil 4 Logo 2005

Deze optie bevat niet alleen tekst, maar ook een grafisch element. Het staat voor de franchisetitel en ziet eruit alsof het van lichaamsdelen of stukjes gescheurd vlees valt. De uitdrukking van de foto wordt geneutraliseerd door de kleur — zwart wordt gecombineerd met wit en niet met rood. Maar in werkelijkheid is het geen icoon, maar het cijfer «4», versierd met scherpe hoektanden en klauwen. De uitdrukking «resident evil» is verplaatst naar kleine letters. De letters zijn afgewerkt met een gescheurde rand.

2009

Resident Evil 5 Logo 2009

In het midden van het embleem bevindt zich een stuk verbrande stof, waarin de omtrek van «5» wordt geraden. Het nummer is verschroeid, wit, met gele randen en een streep naar boven. Op de achtergrond staat de uitdrukking «Resident Evil», uitgevoerd in hoofdletters in donkerrood. Om hen heen zijn vurige reflecties en een vasculair netwerk gevuld met rood bloed zichtbaar. Symbolen hebben nu klassieke schreven.

2012

Resident Evil 6 Logo 2012

Voor de zesde versie van het logo kozen de ontwikkelaars voor een strikt lettertype — koud, gemetalliseerd, met lichte highlights in het midden van de letters. Het serienummer is groot en bevindt zich boven de titel. Het is gemaakt in de vorm van rottend paars-roze vlees.

2017

Resident Evil 7 Biohazard Logo 2017

Dit keer gebruikten de ontwerpers geen apart nummer voor nummering. Ze speelden de laatste drie letters van het woord “Evil” op een interessante manier: de rol van 7 wordt gespeeld door de lettergreep “VIL”. En om een ​​perfecte gelijkenis met de Romeinse zeven te krijgen, hebben de ontwikkelaars de onderste streep van het laatste personage afgesneden en deze als een vierkante punt weergegeven. Ze deden dit met behulp van kleur, aangezien de uitdrukking «Resident Evil» zwart is gekleurd, behalve de drie aangegeven letters (ze zijn donkeroranje). Onderaan ‘biohazard’-belettering toegevoegd, die glad, dun en gemakkelijk te lezen is.

2021

Resident Evil 8 Village Logo 2021

Dit franchiselogo maakt gebruik van dezelfde grafische techniek als het vorige — nummers worden gemaakt van de tekst. Het resultaat is dat het woord «DORP» zowel de titel van de uitgifte als het nummer aangeeft. De uitstekende delen van de twee «L’s» zijn aan de onderkant afgesneden, zodat de «VILL» eruitziet als een Romeinse acht met een lichte moeraskleur. De volledige naam van de franchise staat onderaan en is gemaakt in kleine gedrukte letters. In alle woorden is het lettertype glad, schreefloos.

Logo lettertype en kleuren

Resident Evil Logo

Elke uitgave van videogames heeft zijn eigen label. De naam «Resident Evil» is in alle varianten hetzelfde, gepresenteerd in een individuele stijl. De enige uitzonderingen zijn de eerste en tweede versie, toen de ontwerpers de inscriptie ongewijzigd hielden door deze twee keer te gebruiken.

Het lettertype in de emblemen is niet thematisch verenigd en is in alle gevallen anders. Maar de overheersende zijn platte en brede letters die op geometrische vormen lijken. In het zevende en achtste deel van het spel voegden de ontwerpers Romeinse cijfers toe.

Logo Resident Evil

Kleuren verschillen ook in variëteit. Als de eerste nummers worden aangevuld met een embleem in het thema bloed en vlees, dan bevatten de latere een koud palet: glanzend metallic, gedempt kaki, houtskoolzwart, poedervormig oranje en pro.

Waar is het embleem voor in Resident Evil?

Resident Evil heeft een groot houten schild met het familiewapen. Ze is in het Spencer Mansion in de eetkamer. Het moet worden gebruikt om het gouden embleem te vervangen en de uitgang van de geheime doorgang te openen, die toegankelijk is door piano te spelen. En het gouden embleem moet in de eetkamer worden geplaatst om de sleutel te krijgen.

Wat is het lettertype van het Resident Evil-logo?

Het logo voor Resident Evil, uitgebracht in 2021, gebruikt twee lettertypen die in grote lijnen op elkaar lijken: vet, geometrisch en schreefloos. U kunt de letters VILLAGE opnieuw maken met het RE 7-lettertype. Het lijkt erg op de Press Gothic Biform ontworpen door Patrick Griffin en Aldo Novarese en lijkt ook op Plak Black Extra Condensed van Paul Renner.

Wat betekent het Resident Evil-logo?

Een van de nieuwste Resident Evil-logo's (2021) versleutelde het Romeinse cijfer 8, dat het onderdeelnummer in de videogameserie aangeeft. Het lijkt op de gemarkeerde letters V, I en verticale fragmenten van de twee L in het woord VILLAGE.