Redken Logo

Redken LogoRedken is een Amerikaans merk dat verzorgingsproducten voor haar en hoofdhuid aanbiedt. Het werd in 1960 opgericht door twee ondernemers, Jheri Redding en Paula Kent. De oprichters gaven het merk hun naam: Red + Ken. Nu onderdeel van de L’Oréal Group, houdt hij zich bezig met revolutionaire ontwikkelingen voor professionele schoonheidssalons. Het bedrijf heeft verschillende gepatenteerde cosmetische technologieën.

Betekenis en geschiedenis

Logo Redken

In de geschiedenis van dit handelsmerk was er één hoofdlogo dat vandaag de dag relevant is. Het is een praktische informatie- en advertentieoptie die de belangrijkste merkinformatie bevat.

De huisstijl van het bedrijf bestaat uit een laconiek bord, waar geen onnodige details staan. Het logo bevat de naam van het merk en een verwijzing naar de locatie van het hoofdkantoor — “5th Avenue”. Ook aangegeven is de nederzetting waarin de straat zich bevindt — «NYC» (afgekorte versie van New York City). De tekst wordt op twee regels geplaatst. Bovenaan staat de merknaam in brede strepen. Het woord «Redken» heeft de letters «R» en «E» nauw met elkaar verbonden, en de «K» en «E» raken gewoon onderaan. Onder de bodem bevindt zich een tweede inscriptie — met dunne lijnen en een grote uitsplitsing van het intersymbool.

Logo lettertype en kleuren

Redken Logo

Het embleem gebruikt twee soorten lettertypen: de eerste is met schreven en brede letters, de tweede is gehakt en bestaat uit smalle karakters. De kleur van het logo is monochroom: een combinatie van zwart en wit.