Rainbow Six Logo

Rainbow Six Logo

Rainbow Six is ​​een mediafranchise gebaseerd op de gelijknamige roman over een fictieve internationale contraterrorismeafdeling. Geschreven en geschreven door de Amerikaanse schrijver Tom Clancy. Het werk begon met het aanpassen van een literaire tekst aan de videogameserie met dezelfde naam. Dit zijn tactische first-person shooters. Het project werd gelanceerd in 1995. Een team van ontwikkelaars (Sébastien Labbé), ontwerper (Daniel Drapeau), programmeur (Jalal Eddine El Mansouri), kunstenaar (Po Yuen Kenny Lam), scenarioschrijver (Li Kuo) en componisten (Paul Haslinger en Ben Frost) werkte eraan. Uitgegeven door twee bedrijven die eigendom zijn van Ubisoft: Montreal en Red Storm.

Betekenis en geschiedenis

Rainbow Six Logo Geschiedenis

Wat is Rainbow Six?

Dit is de afgekorte naam van de Tom Clancy’s Rainbow Six-franchise, gebaseerd op de technothriller van de Amerikaanse schrijver Thomas Leo Clancy Jr., gepubliceerd in 1998. De eerste videogame gebaseerd op de Rainbow Six-verhaallijn werd tegelijkertijd ontwikkeld, tijdens de totstandkoming van de roman. De serie bevat nu meer dan twintig tactische shooters, verenigd door de geschiedenis van een fictieve antiterreurorganisatie.

Begin winter 2015 werd de shooter officieel uitgebracht voor meerdere platforms tegelijk, waaronder Xbox One, PlayStation 4 en Microsoft Windows. Precies vijf jaar later, in december 2020, verscheen er een videogame voor de Xbox Series X / S en PlayStation 5. De emblemen werden parallel met computerspellen uitgebracht.

De belangrijkste focus daarin is gericht op de vernietiging van de omgeving en de interactie tussen de deelnemers. Elke speler neemt de controle over een verdediger of aanvaller in een van de modi. En er zijn er voornamelijk drie: controle over het doelwit in de kamer, de bom onschadelijk maken en mensen redden die gegijzeld zijn. Er zijn verschillende operators in het Rainbow-team, van verschillende nationaliteiten en met verschillende munitie (wapens en gadgets). De structuur van het spel is niet gelijk, dus de keuze van de individuele capaciteiten van teams is niet hetzelfde. Iedereen heeft zijn eigen vaardigheden en capaciteiten.

De interactie vindt plaats tussen de basis-CTU’s (directoraten voor terrorismebestrijding). Ze omvatten verschillende eenheden: FBI SWAT (Amerikaanse gijzelaarredding), SAS (Engels), GSG-9 (Duits), speciale eenheden (Russisch) en GIGN (Frans). Spelers kunnen 4 operators per eenheid in elk kiezen. De verdeling vindt plaats in verdedigers en aanvallers.

Er is geen campagne-indicatie in de titels en ontwerpen van videogames. Er zijn slechts een aantal kleine onafhankelijke missies die situaties worden genoemd. Ze kunnen alleen worden gespeeld. De plot van dergelijke missies is veralgemeend, aangezien wat er gebeurt, geconcentreerd is op rekruten die worden opgeleid om terroristen te confronteren die de veiligheid van de hele wereld bedreigen. Er zijn veel releases van de videogame, elk met een eigen logo en een eigen toevoeging aan de naam van de schutter.

2015 — 2021

Tom Clancy's Rainbow Six Siege Logo 2015-2021

Het embleem heeft een horizontaal langwerpige vorm gevuld met een miniatuurpictogram en verschillende inscripties. In de linkerbovenhoek staat een merknaam — een gewapende man in een militair uniform en met een machinegeweer in zijn handen. Hij bevroor in het vizier met de bereidheid om te schieten en op elk moment mee te doen aan de strijd.

Naast de jager staan ​​de naam en achternaam van de auteur — «Tom Clancy`s». Hieronder staat de volledige naam van de videogame in hoofdletters. De langwerpige letters zitten zo dicht bij elkaar dat ze in elkaar overvloeien. Ze zijn met elkaar verbonden in de lettergrepen «RAI» en «BOW», en «N» is aan beide zijden van hen gescheiden door dunne verticale strepen. Het woord «Zes» staat in de negatieve ruimte. In tegenstelling tot «Rainbow» is het wit geverfd en lijkt het te verschijnen tegen de donkere achtergrond. «X» is maar half zichtbaar, de rest wordt geabsorbeerd door de lichtovergang naar een hoge verticale lijn. Daarachter staat de naam van deze versie van het spel — «Siege».

2021 — heden

Rainbow Six Logo 2021-vandaag

De meest recente release komt uit in maart 2021, hoewel de videogame in de zomer van 2019 werd aangekondigd. Daarom is het logo al lang ontwikkeld, bekend en wacht het een uur om een ​​tactische shooter te lanceren. Het bestaat uit hetzelfde identificatiemerk: een gewapende man met volledige munitie, bevroren in een richtpositie met een uitval naar voren met één been. De belangrijkste elementen blijven hetzelfde. Alleen hun groepering is gewijzigd: nu staat de titel van het nummer onderaan — in de derde rij. Het woord «Quarantine» is geel gekleurd en heeft een brede belettering. Maar de schrijfstijl is hetzelfde — zelfs zuilvormige tekens, glad en schreefloos. Een ander verschil zit in de kleur van de negatieve ruimte. Deze keer is het donkerblauw met vage zwarte symbolen.

Logo lettertype en kleuren

Rainbow Six Logo

De inhoud van de logo’s gaat van franchise naar franchise en bestaat altijd uit een icoon met linksboven een vechter, de voor- en achternaam van de auteur, de algemene naam van de serie en de naam van elk specifiek nummer. Soms verandert de lay-out van de elementen op het gemeenschappelijke veld. Het beletteringontwerp, de logostijl en het lettertype blijven hetzelfde.

Voor de bovenste inscriptie (naam en achternaam van de auteur) gebruikten de ontwerpers een individueel lettertype dat werd verkregen door verschillende analogen te wijzigen. De letters zijn afgerond aan de binnenhoeken, maar naar buiten hebben ze puntige uitsteeksels. De tekst in de onderste rijen is in een lettertype dat zo dicht mogelijk bij Molde Condensed Black van Letritas of Lorimer No 2 Condensed Bold Dunwich van Type Founders lijkt.

Logo Rainbow Six

Het palet is overwegend zwart en wit, maar de laatste versie heeft twee nieuwe kleuren. Ze zijn geel citroenspectrum (code # f9e031) en diep grijs met de toevoeging van donkerblauw (tint # 183b4a).

Wat betekenen de Rainbow Six Siege-symbolen?

Rainbow Six Siege heeft zijn eigen karaktersysteem, inclusief Ping, Connection, FPS, Host iconen. Ze geven de kwaliteit van de internetverbinding en serverproblemen aan zodat gamers mogelijke problemen kunnen opsporen en op tijd kunnen oplossen.

Wat is het lettertype van het Rainbow Six-logo?

Voor de bovenste regel (TOM CLANCY’S) hebben de ontwerpers een lettertype gekozen dat zo dicht mogelijk bij Ghost Clan Regular ligt. De titel van de serie (RAINBOW SIX) is geschreven in een aangepast lettertype geïnspireerd op de schreefloze Scout Condensed Bold. Wat betreft de naam van het spel, Quarantaine, het gebruikt een headset die lijkt op Lorimer No 2 Condensed Bold Dunwich of Molde Condensed Black.

Wat betekent het Rainbow Six-logo?

Een gewapende man in militair uniform is niet het enige symbolische element van het logo. Het opschrift RAINBOW SIX verdient speciale aandacht: het tweede woord lijkt in een hinderlaag te liggen. Dit is een directe verwijzing naar de tactische shooter-gameplay.