Pupa Logo

Pupa LogoPupa is een cosmeticamerk dat producten aanbiedt voor zowel make-up als gezichts- en lichaamsverzorging. Het werd in 1975 opgericht door Angelo Gatti en is nu eigendom van Micys Company S.p.a. Net als voorheen is het merk gevestigd in Milaan (Italië). Vertrouwend op wetenschappelijke technologie en de nieuwste ontwikkelingen, vervaardigt hij producten van het hoogste niveau en levert deze aan 70 landen over de hele wereld.

Betekenis en geschiedenis

Logo Pupa

Het Pupa-embleem verscheen gelijktijdig met de lancering van de eerste batch cosmetische producten. Nu wordt het gebruikt in de vorm waarin het de labels van de debuutcollectie sierde. De veranderingen betroffen alleen de verscheidenheid aan vormen van dezelfde optie: met of zonder aanduiding van de locatie, met spiegelkleuring.

De basis van het bedrijfslogo is knalrood. Het management beschouwt het als een sleutelelement — een drijvende kracht, energie waarmee ze elke dag nieuwe beelden kunnen maken. Er staat alleen tekst op de merknaam: het woord «Pupa», soms aangevuld met de inscriptie «Milano», die zich onder het hoofdelement bevindt. Alle borden zijn uniek: «P» heeft een korte poot, «U» heeft brede zijwanden, «A» heeft een gebogen dwarsbalk (in de vorm van een omgekeerde boog).

Logo lettertype en kleuren

Pupa Logo

Het embleem maakt gebruik van een individueel lettertype dat speciaal is aangepast voor dit merk. Alle letters in de naam zijn hoofdletters en hebben geen uitgesproken scherpe hoeken, met uitzondering van de bovenste «A». Er zijn ook geen serifs, dus het lettertype behoort tot de categorie Sans Serif. Het basispalet van het logo is rood en wit. Ze brengen de geest van het merk over — passie, aantrekkelijkheid en vitaliteit.