Phantom Thieves of Hearts Logo

Phantom Thieves of Hearts Logo

Phantom Thieves of Hearts is een groep personages uit de Japanse role-playing videogame Persona 5. Ze leiden een soort protest tegen misdaad en stelen de harten van degenen die de wet en morele normen hebben overtreden. De hoofdpersonen dwingen de schurken om hun daden te bekennen en zich te bekeren. En ze opereren in het geheim, in een fictief universum genaamd de Metaverse. Dit team verscheen voor het eerst in 2020 in Tokio (Japan) als onderdeel van een Atlus-studioproject. De maker is videogame-ontwerper Shigenori Soejima.

Betekenis en geschiedenis

Logo Phantom Thieves of Hearts

In het verhaal van de game, die eigenlijk deel uitmaakt van een grote mediafranchise Megami Tensei, komen de personages samen om het kwaad te weerstaan. Het komt tot uiting in illegale acties en in de woede van anderen die oneerlijk omgaan met degenen die in de buurt zijn.

In de vijfde versie wordt een groep sociaal diverse elementen samengesteld. Ze zijn verenigd door slechts één ding: wraak voor onrecht. Elk personage is gesluierd: ze hebben themakostuums, maskers en codenamen waarmee ze in de Metaverse verschijnen.

Het hoofdpersonage van het spel heet Phantom Thief en heeft de bijnaam Joker. Hij is een tweedejaars op de middelbare school. Een ander personage in Phantom Thieves of Hearts is Morgana (of Mona), een fantasiewezen dat op een kat lijkt. Het team bestaat ook uit Ryuji Sakamoto (bijnaam Skull), Ann Takamaki (Panther) en verschillende andere personages. Het zijn er in totaal twaalf. Ondanks het verschil in afbeeldingen, uiterlijk en persoonlijke kostuums, hebben ze een gemeenschappelijk teken — een zwarte hoge hoed.

Het logo en het kleurenschema zijn ontworpen door Shigenori Soejima, omdat hij het karakter van de personages beter vastlegt dan anderen. In dit geval wordt de groep verenigd door een zwart en rood logo — vlammend, als een verlangen om de wereld te verbeteren of te verbranden. Het centrale detail van het embleem is een hoge hoed met gebogen rand, die goochelaars gebruiken voor hun trucs. Ze is terecht op haar plaats, aangezien de acterende karakters in het geheim harten stelen in de hoop een persoon opnieuw te maken.

De cilinder toont zwarte verticale schaduwen rechts en links van het midden. Aan de onderkant is een hartvormig rood blad gehuld in witte vlammen. De twee bovenste segmenten erin zijn afgerond en gebogen, wat erg doet denken aan de hoorns van Satan. De bochtige lijnen zijn breed, met punten aan de uiteinden van de uitsteeksels die naar de zijkanten divergeren.

Onder de afbeelding plaatsten de ontwikkelaars het originele opschrift «Take Your Heart». Symbolen van verschillende formaten vallen niet op: sommige zijn gelijkmatig en glad, andere zijn diagonaal met een helling naar links, andere zijn zwart, op een miniatuur rechthoekige achtergrond. Bovendien zijn de rest van de letters wit, omdat ze een donkere ondergrond hebben. «T» «A» «K» «Y», «R» en «T» zijn in hoofdletters geplaatst en zijn veel groter dan de andere. En «e», «u» en «h» zijn in kleine letters en staan ​​op een soort «bladen».

Logo lettertype en kleuren

Phantom Thieves of Hearts Logo

De verschillende groottes van de personages dragen bij aan de mystiek van het Phantom Thieves of Hearts-logo, aangezien alle personages in de videogame incognito handelen. Tegelijkertijd zijn de lijnen van de personages gelijkmatig en glad en zijn de benen breed.

De originele kleuren verwijzen naar het klassieke schema: rood en zwart. Dit is een fatale combinatie, die wijst op hoge spanning, piekemotie, ziedende passies. Letters hebben, in tegenstelling tot grafische elementen, een neutrale witte kleur.