Palette Logo

Palette LogoPalette is een lijn met haarkleurmiddelen en aanverwante accessoires die bijna een halve eeuw geleden werd gelanceerd door Hans Schwarzkopf GmbH. In 1995 kwam ze samen met het oprichtende bedrijf onder de controle van Henkel Corporation.

Betekenis en geschiedenis

Logo Palette

Het Palette-embleem verscheen onmiddellijk bij de lancering van de crèmekleurige verf, zoals het zich op de verpakking bevond. Over het hele bestaan ​​van de lijn heeft het geen grote veranderingen ondergaan en ziet het er precies hetzelfde uit als in het begin. Ze heeft maar één optie: donkere letters op een witte achtergrond.

Het logo bestaat uit een combinatie van grafische en tekstkarakters. De naam staat bovenaan en heeft de originele spelling van paarletters — «e» en «t». In de eerste bevindt de centrale slag zich diagonaal en in de tweede wordt deze hoger dan normaal verhoogd. Onderaan is een driehoek die is opgebouwd uit verschillende gekleurde verfstreken.

Logo lettertype en kleuren

Palette Logo

De naam van de regel in het embleem is geschreven in een lettertype uit de Sans Serif-groep — glad, gehakt (sans serif). Bovendien werd een mix van gedrukte en handgeschreven borden gebruikt. Er zijn verschillende accentletters: «e» uit de vrije hand, «P» met een halfronde streep eronder en «t» met een hoge balk. Het logopalet bevat zwarte, witte, paarse, rode en gele kleuren.