Oriflame Logo

Oriflame LogoOriflame is een Zwitsers netwerkmarketingbedrijf op meerdere niveaus. Ze houdt zich bezig met de directe verkoop van schoonheidsproducten, waaronder parfumerieën, huidverzorgingsproducten en make-up. Het merk werd in 1967 in Zweden opgericht door een groep ondernemers: Jonas af Jochnick, Robert af Jochnick en Bengt Hellsten. Tegenwoordig is het hoofdkantoor gevestigd in Schaffhausen (Zwitserland).

Betekenis en geschiedenis

Oriflame Logo Geschiedenis

Tijdens zijn lange bestaan ​​heeft het visuele identificatiemerk van Oriflame Holding AG vijf stadia van verandering doorgemaakt. Ze hadden vooral betrekking op de vormgeving van het woord “Oriflame”. Nu wordt de minimalistische versie gebruikt.

1967 – 1977

1978 – 1998

1999 – 2003

2004 – 2010

2011 – heden

Het logo is gebaseerd op de merknaam. Het heeft een origineel ontwerp met de nadruk op de letter “O”. Het bord is gemaakt in de vorm van een open cirkel, alsof het een massagebeweging langs de contouren van het gezicht is. Op deze manier benadrukte de fabrikant de connectie met cosmetische producten. De rest van de karakters is normaal. Hieronder staat het woord “ZWEDEN”, ​​met links en rechts dunne lijnen.

Logo lettertype en kleuren

Het embleem gebruikt twee soorten lettertypen. De eerste letter van het woord “Oriflame” is gemaakt in het gedrukte lettertype met dezelfde naam, de rest – symbolen uit de categorie Sans Serif. Bovendien speelt “O” de rol van een individueel teken. De letterafstand in beide inscripties is breed. Het bedrijfspalet is monochroom en vertegenwoordigt de klassieke combinatie van zwart (letters) en wit (achtergrond). Er is ook een donkergrijs, dat wordt gebruikt voor het woord “ZWEDEN” en de omringende lijnen.