Nutrilite Logo

Nutrilite LogoNutrilite is een lijn van voedings-, mineraal- en vitaminesupplementen ontwikkeld door Carl F. Rehnborg in 1934. Aanvankelijk heette het California Vitamin en kreeg het pas in 1939 zijn huidige naam. In 1945 werd op basis daarvan een merk voor netwerkdistributie op meerdere niveaus gecreëerd. Nu houdt de Access Business Group (Amway-bedrijf) zich bezig met de productie van bioactieve additieven en multivitaminen.

Betekenis en geschiedenis

Logo Nutrilite

De inspiratie voor het embleem was de natuur zelf. Op basis van haar motieven hebben de ontwerpers een harmonieus visueel beeld gecreëerd dat past bij het thema van het merk. Het benadrukt dat natuurlijke bronnen de basis vormen voor het verkrijgen van vitamines.

Om het idee te visualiseren, koos het merk Nutrilite voor een groen vierkant, dat is verdeeld in twee driehoekige fragmenten. Bovendien hebben ze een andere kleur: de ene is neongroen, de andere is donker sparren. Een kleine tak met vijf bladeren bevindt zich diagonaal in het midden. Onder de afbeelding staat de merknaam, in hoofdletters met een brede uitsplitsing.

Logo lettertype en kleuren

Nutrilite Logo

Het logo maakt gebruik van een middeldik serif-lettertype. Afgedrukte tekens zijn in hoofdletters. «L» en «E» hebben dezelfde onderste elementen — in de vorm van een omgekeerd haakje. De letter «R» heeft een niet-gesloten verbinding. Het kleurenschema van het embleem bestaat uit wit en twee tinten groen — lichtgroen, sparren.