Nioxin Logo

Nioxin LogoNioxin is een merk dat verzorgingsproducten voor haar en hoofdhuid verkoopt. Het ontwikkelt, produceert en verkoopt cosmetica voor haaruitval en fijn haar. De bedenker van het merk en de unieke stof die de basis vormt van deze cosmeticalijn is Eva Graham. Ze opende haar bedrijf in 1987 in haar eigen garage. Het is nu een groot bedrijf dat onderdeel is geworden van de Procter & Gamble Corporation.

Betekenis en geschiedenis

Nioxin Logo

Omdat de verzorgingsserie naar het medicijn is vernoemd, was het de naam die als basis voor het embleem diende. Het bevat slechts één woord — «Nioxin», dat nooit is veranderd sinds het verschijnen van de regel.

Het logo bevat de merknaam. Het is gemaakt in grote letters van hetzelfde formaat zodat het direct in het oog springt, goed leesbaar is en snel onthouden. Alle borden zijn geometrisch nauwkeurig met scherpe hoeken. Alleen de letter «O» heeft vloeiende lijnen en de rest van de symbolen heeft rechte lijnen. Het woord «Nioxin» omvat het hele gebied.

Logo lettertype en kleuren

Logo Nioxin

De inscriptie op het embleem is in hoofdletters. Het lettertype is klassiek, met duidelijke schreven en verdikking van de centrale elementen: «N» heeft dunne beide benen, «X» heeft een linker. Het kleurenschema is zwart en wit: donkere letters op een lichte achtergrond. Er zijn ook opties in lichtzilver en donkergrijze paletten.