Nespresso Logo

Nespresso LogoNespresso is een premium merk en een operationele tak van de Nestle Group Corporation, gevestigd in Lausanne, Zwitserland. Opgericht door ondernemer Eric Favre. Het bestaat sinds 1986. Het houdt zich bezig met de productie van koffiemachines en capsulekoffie.

Betekenis en geschiedenis

Nespresso Logo Geschiedenis

Het is een luxemerk met een voortreffelijke smaak en superieure stijl die zich uitstrekt tot alles wat met zijn bedrijf te maken heeft. Dat wil zeggen, de focus ligt niet alleen op onberispelijke koffie, maar ook op originele verpakkingen, versierd met een individueel logo.

Het bedrijfslogo is heel eenvoudig en bestaat uit een combinatie van twee elementen: grafisch en verbaal. Het werd aangenomen in het jaar van oprichting en is sindsdien nooit veranderd (behalve de kleur).

De stijl van het logo is art deco, verfijnd en elegant en toch modern en praktisch tegelijk. Het schrijflettertype is een auteurslettertype dat is ontwikkeld door het ontwerpbureau Zecraft. Het weerspiegelt technische sterkte en betrouwbaarheid.

Logo lettertype en kleuren

Nespresso Logo

Het woord «Nespresso» bevat strikte hoofdletters en is het enige grafische element dat het logo tot leven brengt. De letter «N» is dus gemaakt in de vorm van twee identieke delen in een spiegelopstelling. Ze zien eruit als een teek of een gestileerde «V» met een verlengde en licht gebogen steel. Zoals bedacht door de ontwikkelaars, is dit een nadruk op de producten van het merk, evenals een teken van de onberispelijkheid van koffie.

Het kleurenschema van het bord varieert van monochroom (klassiek zwart en wit) tot donkerbruin (gebruikt in sommige varianten). Bovendien past het bruine palet bij de natuurlijke tint van koffie. Het getuigt van de hoge kwaliteit van het product en spreekt zijn bezorgdheid uit over het gemak van de consument.